Varškės ir obuolių pyragas
Šitą
receptą išgirdau iš savo bendradarbės Raimondos, tačiau, kaip ir visada, ką
nors gaminant įjungiama sava fantazija, tad vietoj slyvų, panaudojau obuolius,
o lietuvišką varškę pakeitė kaimynų lenkų varškė. Žinoma, vietoj obuolių ar
slyvų galima naudoti bet kokias uogas ar vaisius, aišku, geriausiai, kad jie
būtų rūgštesni, tada atsiskleidžia visas pyrago „grožis“.
Pagrindui ir viršui
150 g sviesto
250 g miltų
150 g cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
Įdarui
5-6 didelių obuolių
2 kiaušiniai
100 cukraus
300 g varškės (President)
2-3 v.š. kukurūzų
krakmolo
Darome trupinius, t.y. į
dubenį patarkuojame sviestą, suberiame cukrų, kepimo miltelius bei miltus ir
viską maišome rankomis.
Gaminame kremą: varškę
išsukame su kiaušiniais, cukrumi. Galiausiai suberiame kukurūzų krakmolą.
Renkame pyragą. Didelę dalį
trupinių, 2 trečdalius suberiame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą
skardą. Sudedame plonomis skiltelėmis nuluptus obuolius, sukrečiame varškės
įdarą ir užbarstome viską likusiu trečdaliu trupinių. Kepame įkaitintoje iki
180 laipsnių orkaitėje apie 40–50 min.
Komentarai
Rašyti komentarą