Kalakutienos kepsneliai
Tai pirmasis mėsinis patiekalas, kurį teko pagaminti. Kalakutienos valgymo tradicijų mūsų namuose nebuvo. Pirmą kartą paragavau šios paukščių rūšies atstovo mėsytės pas draugę per Naujuosius metus. Patiko nerealiai. Pati kepti kalakutieną prisiruošiau tik vasarą, gal net šiek tiek per daug druskos pribėriau, bet tai buvo pirmas mano kepta mėsytė: aštri, sultinga. Dabar, kai tik galiu, kepu kalakutieną tik pagal šį receptą, nieko nekaitaliodama, neekperimentuodama.
Kalakuto
krūtinėlė
4 šaukštai
majonezo, geriausi „Helmans“
3–4 a. š. vištienos
prieskonių
1–2 a. š. kalendros
1 a. š. druskos
Žiupsnelis juodųjų
pipirų (maltų)
Kalakuto krūtinėlę supjaustome
gabaliukas, išmušame kaip karbonadukus. Įdedame juos į paruoštą marinatą:
majonezas sumaišytas su vištienos prieskoniais, druska, pipiriukais ir
kalendra. Išvoliojame krūtinėlę marinate ir paliekame jame parai šaldytuve. Kitą
dieną kepame ant alyvų aliejaus, kol gražiai apskrus.
Komentarai
Rašyti komentarą