Kiaulienos karbonadas su Karibų jūros prieskoniais
Kartą šovė į galvą mintis, kodėl nuo vištienos nepereiti prie bandymų kepti kiaulieną, tiksliau kardonadukus. Mamos kepami jau buvo šiek tiek nusibodę. Tad apsiginklavusi fantazija ir prieskoniais, pasiruošiau darbui. Kaip ir vištienai, naudojau majonezą, kad jis suminkštintų mėsytę, pirmam kartui apsiribojau druska, maltais pipirais, kalendra ir Karibų jūros regiono prieskonių mišiniu iš IKI prekybos centro. Rezultats - tikrai ne prastesni kiaulienos kepsniukai negu kokiam restorane.
10 gabaliukų
kiaulienos nugarinės be kaulo
4–5 v. š. majonezo Helmans
0,5–1 a. š. druskos
0,5a. š. maltų
juodųjų pipirų
1 a. š. bazilikų
3–4 a. š. Karibų
jūrų prieskonių
Išmušame
karbonadus. Dubenyje sumaišome majonezą su druska, pipirais ir prieskoniais.
Kardonadus įmerkiame į mirkalą. Geriausiai kepti po 4 val. bet dar skanesnį
kepsniukai esti po vienos ar net kelių dienų. Kepame įkaitintoje keptuvėje su
alyvuogių aliejumi apie 10–15 min., kol viskas gražiai apkepa.
Komentarai
Rašyti komentarą