Vištienos krūtinėlė kario marinate
Su vištienos filė tenka kiekvieną kartą vis kaip nors paeksperimentuoti. 99 procentai eksperimentų būna sėkmingi. Vienintelis minusas, kuris ištinka - tai kokio nors ingrediento kiekio neapskaičiavimas, nors marinatą visada ragauju. O jei kartais per sūru būna, tai net cukriuko šliūkšteliu :D
Vištienos filė
3–4 šaukštai majonezo
1 šaukštelis druskos
3 šaukšteliai vištienos prieskonių
2 šaukšteliai kario
Vištieną
supjaustome gabaliukais ir išmušame. Į dubenį sudedame majonezą, druską, karį
ir vištienos prieskonius. Viską gerai išmaišome ir sudedame vištieną. Paliekame
pasimarinuoti apie 1–1,5 val. šaldytuve. Paskui įkaitiname keptuvę, įpilame
alyvuogių aliejaus ir kepame apie 20 min. vis pavartydami, kad kepsneliai
gražiai apskrustų.
Iškepta vištiena
yra sultinga, aromatinga. Kas nelabai mėgsta aštrumą, gali šiek tiek mažiau
dėti kario.
Komentarai
Rašyti komentarą