Bananų duona su trešnėmis
Žodis duona, bent jau man asocijuojasi su gaminiu, kuris valgomas su mėsa :D Bet pasirodo visokių tų duonų gali būt :D Mano mėgstamame žurnale „Virtuvė. Nuo. Iki.“ buvo net keletas duonų, keptų iš pilno grūdo miltų receptų. Taigi pasiėmus į rankas žurnalą, apsižvalgius po virtuvę, truputuką paimprovizavau ir štai - bananinė duona su trešnėm.
Ši duonelė-pyragas labai skani su ledais. Taip
pat kuo ilgiau stovi, tuo ji tampa skanesnė.
250 g viso grūdo miltų
100 g sviesto
200 g cukraus
2 kiaušiniai
10 ml vanilės ekstrakto
2 dideli bananai
2 šaukšteliai kėlimo miltelų
10–15 trešnių
Dubenyje išsukame
kambario temperatūros sviestą su cukrumi, įmušame trynius, įmaišome vanile ir
šiek tiek paplaktus baltymus. Į masę sukrečiame šakute pertrintus bananus.
Palaipsniui supilame pusę miltų sumaišytų su kepimo milteliais. Sudedame
gabaliukais supjaustytas trešnes. Vietoj jų galima dėti ir kitokių uogų.
Galiausiai supilame likusius miltus. Tešlą sukrečiame į sviestu išteptą ir
miltais pabarstytą formą. Kepame duonelę 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
maždaug 1 val.
Komentarai
Rašyti komentarą