Netikras zuikis
Tradicinis švenčių
(tiek Kalėdų ir Naujųjų metų, tiek ir Velykų) stalo valgis mūsų šeimoje yra netikras zuikis, vadinamas paprasčiausiai zuikiu.
Kiekvieną kartą jis išeina vis kitoks, bet visada skanus. Mama paprastai maišo
kiaulieną su jautiena, ir dėl jų kiekio, matyt, ir atsiranda tas skonio
skirtingumas kepant.
0,5 kg jautienos
0,5 kg kiaulienos
1–2 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
2 batono riekelės
Druskos pagal skonį
Prieskoniai maltai mėsai
Mėsą sumalame
mėsmale, įmušame kiaušinį, suberiame druską ir prieskonius bei vandenyje
pamirkytas batono riekeles (prieš dedant jas į mėsą – reikia išspausti iš jų
vandenį). Viską sumaišome – geriausiai rankomis.
Formuojame zuikius
(paprastai iš tokio kiekio išeina du nedideli zuikiukai) ir dedame juos į
riebalais išteptą skardą. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie valandą
pavartant zuikius ir aplaistant iš jų išsiskyrusiomis sultimis. Močiutė dar
kartais šiek tiek įpildavo vandens prieš kepant, bet užtenka ir pačios mėsos
sulčių.
Komentarai
Rašyti komentarą