Moliūgų ir obuolių uogienė su citrina
Pačios skaniausios uogienos yra naminės. Mama su močiute jų virdavo begales, pačių įvairiausių. Dabar ne problema nusipirkti vieną kitą stiklainį džemo ar uogienės. Bet skoniu ir kokybe jiems toli kaip iki Mėnulio. Tradicinės, „firminės“ mamos uogienės yra juodųjų serbentų ir braškių. Šįmet „pažaidėm“ su moliūgais. Kaip nepratusiam prie tokių uogienių žmogui, jos pasirodė tikrai skanios ir puikiai tiko įvairių pyragų pertepimui.
Iš pradžių moliūgų ir obuolių uogienė su citrina pasirodė gal kiek netipiška dėl citrinos žievelių, tačiau po kelių „bulkos“ gabaliukų suėjo labai jau greitai.
Moliūgą nulupame ir sutarkuojame burokine tarką. Tą
patį padarome ir su obuoliais. Suberiame cukrų. Citriną nuplauname, užpilame
verdančiu vandeniu ir palaikome apie 10 min., kad nebūtų karti. Išspaudžiame
sultis, kurias supilame į ruošiamos uogienės masę. Iš likusios citrinos išimame
sėklas ir smulkiai supjaustome. Sudedame citrinos gabaliukus į masę. Uogienę
verdame ant silpnos ugnies apie 1 valandą kas kartą pamaišydami.
Iš pradžių moliūgų ir obuolių uogienė su citrina pasirodė gal kiek netipiška dėl citrinos žievelių, tačiau po kelių „bulkos“ gabaliukų suėjo labai jau greitai.
600 g moliūgo
minkštimo
600 g. obuolių
1 citrina
800 g cukraus
Komentarai
Rašyti komentarą