Varškės pyragėliai su įdaru
Vieną dieną nusprendėm išbandyti sekcijoje jau kokią pusę metų „dulkėjančią“ keksiukų skardelę. Kadangi prieš kelias dienas iš lenkiškos varškės dariau Apsimetėlius varškėčius pagalvojau, o kodėl neišsikepus kokio nors skanėsto, įmantresnio. Taigi į tešlos krepšelius nusprendžiau dėti įdaro. Varškės krepšeliai pagal skonį išėjo dvejopi, nes vienų įdarą pagardinau apelsinų skonio vanilės esencija. Kurie skanesni: ar paprasti, ar su esencija - negaliu pasakyti, nes man patiko abeji :)
Tešla
450 g varškės
4 v. š. cukraus
1 kiaušinio trynis
2 kiaušinių
baltymai
0,5 a. š. vanilinio
cukraus
100–150 g miltų
1 a. š. kepimo
miltelių
Įdaras
100 grietinės
1 trynis
2 v. š. cukraus
Varškę sumaišome su
tryniu ir cukrumi. Aš naudojau lenkišką varškę be gumuliukų President, todėl pyragėliai šiek tiek
kitokie išėjo negu su paprasta lietuviška varške. Išplakame baltymus ir
sukrečiame juos į masę. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui
pilame į tešlą, kol galiausiai jau nebegalime maišyti su šaukštu. Užminkome
tešlą. Iškočiojame ją iki norimo storumo. Išspaudžiame su didele stikline
skrituliukus ir dedame į sviestu ar aliejumi išteptas keksiukų formeles.
Įdarui sumaišome
trynį su cukrumi ir grietine arba ta pačia lenkiška President varške. Dedame po 2 įdaro šaukštukus į tešlos formeles ir
kepame įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, kol paruduos.
Komentarai
Rašyti komentarą