Sūrio pyragas
Po ilgų bandymų pagaliau rastas
pyragas, kuris atitinka visų sūrpyragių pryragą iš Coffe Inn.
Pagrindui
2 pakeliai sausainių Gaidelis
100 g sviesto
20 g cukraus
Kremui
800 g Philadelphia sūrio
šlakelis skystos vanilės
2-3 a. š. citrinos sulčių
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1 kiaušinio trynys
240 g tirštos riebios grietinės
Virtuviniu kombainu sutriname
sausainius. Išlydome sviestą. Į sausainių masę suberiame cukrų ir supilame
sviestą. Viską išmaišome. Drėgną masę suberiame į sviestu išteptą formą ir
suformuojame šaukštu torto pagrindą.
Kremui reikalingą Philadelphia
sūrį reikia išimti šiek tiek anksčiau, kad lengviau būtų jį išmaišyti. Į masę
suberiame cukrų, įpilame vanilės, citrinos sultis. Viską išmaišome iki
vientisos konsistencijos. Tada įmušame kiaušinius (2 pilnus ir vieną trynį).
Vėl išmaišome. Galiausiai sukrečiame grietinę. Vėl viską išmaišome ir supilame
ant sausainių masės.
Formą dedame į iki 200 laipsnių
įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 90
laipsnių ir kepame apie 30 min.
Pyragas sutvirtėja iš kraštų, o viduryje truputį
liula. Taip ir turi būti, nes kitaip – jis būna perkepęs ir ne toks skanus.
Pyragas atvėsinamas ir dedamas į šaldytuvą. Idealu, jei parą pastovėtų
šaldytuve.
Komentarai
Rašyti komentarą