Trupininis šilauogių pyragas (blueberry buckle)
Šį receptą radau viename amerikiečių tinklapyje https://www.afamilyfeast.com/blueberry-buckle/.
Kadangi jis pasirodė įdomus ir kaip tik turėjau šilauogių, nusprendžiau
išbandyti. Amerikiečiai mėgsta matus nurodyti puodeliais, todėl teko truputuką
paimprovizuoti, uogų įdėjau nemažai, todėl pyragas iš viršaus buvo saldokas, o
pačioje – gaivus. Vietij šilauogių galima dėti ir kitokių, rūgštesnių uogų,
pyragas taip pat gautųsi labai skanus.
Tešlai
120 g cukraus
2 kiaušiniai
100 g sviesto
100 ml pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
2 a.š. kepimo miltelių
Apie 200 g miltų
200 g šilauogių
Trupiniams
100 g cukraus
70 g miltų
70 g sviesto
1 a.š. cinamono
Kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakti su cukrumi,
vaniliniu cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius. į išmaišytą masę įberti
žiupsnelį druskos ir pramaišiui berti miltus su kepimo milteliais ir pilti
pieną. Tešla turi gautis grietinės tirštumo, tad jeigu reikia, galima pakoreguoti
pieno-miltų santykį. Į tešlą atsargiai įmaišyti uogas.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, cinamoną, įtarkuoti sviestą
ir pirštais suformuoti trupinius.
Į išteptą formą sukrėsti tešlą, o ant viršaus užbarstyti trupinius.
Kepti pyragą įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Komentarai
Rašyti komentarą