Varškės pyragas su slyvų uogiene

Šis pyragas tinka su bet kokia uogiene, ypač rūgštesne. Taip pat galima naudoti smulkiai supjaustytus ar sutarkuotus burokine tarka obuolius ar tiesiog vasaros uogas. O štai žiemą gali praversti ir naminė uogienė. Aš pyragui naudojau lenkišką President varškę, bet galima ir lietuvišką varškę naudoti, tiesa, reikėtų prieš tai pertrinti per sietelį.



Pyrago pagrindui:
100 g sviesto
50 g cukraus
2 kiaušinio tryniai
1 a.š. kepimo miltelių
100 g miltų

Įdarui:
500 g varškės
100 g cukraus
1 v.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
3 v.š. kukurūzų krakmolo
slyvų uogienės (apie 200 g)

Pyrago viršui:
                                                                           150 g cukraus
                                                                          50 g sviesto
                                                                         150 g miltų


Sviestą išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinio trynius, beriame kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Nuolat maišant, suberiame miltus. Tešla turi gautis tokio tvirtumo, kad būtų galima patarkuoti ant burokinės tarkos. Tarkuojame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą arba galima tarkuoti ant į skardą patiestą kepimo popierių.
Įdarui varškę sumaišome su cukrumi, vanile, kiaušiniais ir krakmolu. Viską gerai išmaišome.
Ant tešlos užtepame sluoksnį slyvų uogienės, sukrečiame varškės masę, skirtą įdarui, na o viršų pabarstome trupiniais. Jie gaminami taip: sviestą sutarkuojame su tarka, suberiame miltus, cukrų trindami tarp pirštų.
Pyragą kepti reikia 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.

Komentarai

  1. viršui 150 + 50 g cukraus :) kažkuris kiekis turi būti miltų :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas