Varškės pyragas su slyvų uogiene
Šis pyragas tinka su bet kokia uogiene, ypač rūgštesne. Taip pat
galima naudoti smulkiai supjaustytus ar sutarkuotus burokine tarka
obuolius ar tiesiog vasaros uogas. O štai žiemą gali praversti ir
naminė uogienė. Aš pyragui naudojau lenkišką President
varškę, bet galima ir lietuvišką varškę naudoti, tiesa, reikėtų
prieš tai pertrinti per sietelį.
Pyrago pagrindui:
100 g sviesto
50 g cukraus
2 kiaušinio tryniai
1 a.š. kepimo miltelių
100 g miltų
Įdarui:
500 g varškės
100 g cukraus
1 v.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
3 v.š. kukurūzų krakmolo
slyvų uogienės (apie 200 g)
Pyrago viršui:
150 g cukraus
50 g sviesto
150 g miltų
Sviestą
išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinio
trynius, beriame kepimo
miltelius
ir
gerai išmaišome. Nuolat maišant, suberiame miltus. Tešla turi
gautis tokio tvirtumo, kad
būtų galima patarkuoti ant burokinės tarkos.
Tarkuojame į sviestu pateptą
ir miltais pabarstytą skardą arba galima tarkuoti ant į skardą
patiestą kepimo popierių.
Įdarui varškę sumaišome su
cukrumi, vanile, kiaušiniais ir krakmolu. Viską gerai išmaišome.
Pyragą kepti reikia 180 laipsnių
orkaitėje apie 1 valandą.
viršui 150 + 50 g cukraus :) kažkuris kiekis turi būti miltų :)
AtsakytiPanaikinti