Kalakutienos kepsneliai

Tai pirmasis mėsinis patiekalas, kurį teko pagaminti. Kalakutienos valgymo tradicijų mūsų namuose nebuvo. Pirmą kartą paragavau šios paukščių rūšies atstovo mėsytės pas draugę per Naujuosius metus. Patiko nerealiai. Pati kepti kalakutieną prisiruošiau tik vasarą, gal net šiek tiek per daug druskos pribėriau, bet tai buvo pirmas mano kepta mėsytė: aštri, sultinga. Dabar, kai tik galiu, kepu kalakutieną tik pagal šį receptą, nieko nekaitaliodama, neekperimentuodama.


Kalakuto krūtinėlė
4 šaukštai majonezo, geriausi „Helmans“
3–4 a. š. vištienos prieskonių
1–2 a. š. kalendros
1 a. š. druskos
Žiupsnelis juodųjų pipirų (maltų)

Kalakuto krūtinėlę supjaustome gabaliukas, išmušame kaip karbonadukus. Įdedame juos į paruoštą marinatą: majonezas sumaišytas su vištienos prieskoniais, druska, pipiriukais ir kalendra. Išvoliojame krūtinėlę marinate ir paliekame jame parai šaldytuve. Kitą dieną kepame ant alyvų aliejaus, kol gražiai apskrus.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas