Desertinė duona su obuoliais ir juodaisiais serbentais

Štai dar vienas desertinės duonelės receptas, tik gal vietoj juodųjų serbentų kitą kartą berčiau kitokias uogas, nes juodiejį serbentai pasirodė kiek per rūgštūs. Bet čia mano asmeninė nuomonė ir skonis :) o dėl skonio gi nesiginčijama...




250 g viso grūdo miltų
200 g sviesto
175 g rudojo cukraus
2 obuoliai
3 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
100–150 g juodųjų sebentų
 
Į dubenį suberiame miltus, sutarkuotą burokine tarka sviestą ir cukrų. Komponentus triname tarp pirštų kol susidaro trupiniai. Į trupinius suberiame kepino miltelius ir cinamoną.
Į suplaktus kiaušinius sudedame burokine tarka sutarkuotus obuolius.
Sumaišome abi mases ir įmaišome juoduosius serbentus. Serbentų galima dėti pagal skonį, tačiau jau geriau mažiau, nes jie yra rūgštoki.
Masę sukrečiame į pailgą kepimo skardą išteptą sviestu ir pabarstytą miltais ar džiūvėsiais.  Kepame duonelę iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. Jeigu kraštai pradeda skusti per greitai, uždengiame folija.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas