Bananų duona su trešnėmis

Žodis duona, bent jau man asocijuojasi su gaminiu, kuris valgomas su mėsa :D Bet pasirodo visokių tų duonų gali būt :D Mano mėgstamame žurnale „Virtuvė. Nuo. Iki.“ buvo net keletas duonų, keptų iš pilno grūdo miltų receptų. Taigi pasiėmus į rankas žurnalą, apsižvalgius po virtuvę, truputuką paimprovizavau ir štai - bananinė duona su trešnėm.

Ši duonelė-pyragas labai skani su ledais. Taip pat kuo ilgiau stovi, tuo ji tampa skanesnė. 



250 g viso grūdo miltų
100 g sviesto
200 g cukraus
2 kiaušiniai
10 ml vanilės ekstrakto
2 dideli bananai
2 šaukšteliai kėlimo miltelų
10–15 trešnių

 

Dubenyje išsukame kambario temperatūros sviestą su cukrumi, įmušame trynius, įmaišome vanile ir šiek tiek paplaktus baltymus. Į masę sukrečiame šakute pertrintus bananus. Palaipsniui supilame pusę miltų sumaišytų su kepimo milteliais. Sudedame gabaliukais supjaustytas trešnes. Vietoj jų galima dėti ir kitokių uogų. Galiausiai supilame likusius miltus. Tešlą sukrečiame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Kepame duonelę 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 val.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas