Varškės ir obuolių pyragas


Šitą receptą išgirdau iš savo bendradarbės Raimondos, tačiau, kaip ir visada, ką nors gaminant įjungiama sava fantazija, tad vietoj slyvų, panaudojau obuolius, o lietuvišką varškę pakeitė kaimynų lenkų varškė. Žinoma, vietoj obuolių ar slyvų galima naudoti bet kokias uogas ar vaisius, aišku, geriausiai, kad jie būtų rūgštesni, tada atsiskleidžia visas pyrago „grožis“.



Pagrindui ir viršui
150 g sviesto
250 g miltų
150 g cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių

Įdarui
5-6 didelių obuolių
2 kiaušiniai
100 cukraus
300 g varškės (President)
2-3 v.š. kukurūzų krakmolo

Darome trupinius, t.y. į dubenį patarkuojame sviestą, suberiame cukrų, kepimo miltelius bei miltus ir viską maišome rankomis.
Gaminame kremą: varškę išsukame su kiaušiniais, cukrumi. Galiausiai suberiame kukurūzų krakmolą.
Renkame pyragą. Didelę dalį trupinių, 2 trečdalius suberiame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Sudedame plonomis skiltelėmis nuluptus obuolius, sukrečiame varškės įdarą ir užbarstome viską likusiu trečdaliu trupinių. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40–50 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas