Rudeninis obuolių pyragas
Ruduo asocijuojasi su
obuoliais, todėl ir rudeninis pyragas – tai obuolių pyragas. Jo receptą
„padiktavo“ labai skanus kažkada keptas šokoladinis cukinijų pyragas. Pyragas
su antaniniais obuoliais išėjo toks skanus, kad net Lokis nuvogė didžiausią
gabalą nuo stalo, o valgant pyragą – nepaliaujamai „budėjo“, tikėdamasis dar
kokį kąsniuką gauti.
200 ml rapsų aliejaus
4 kiaušiniai
3–4 dideli antaniniai
obuoliai
200 miltų
120 g cukraus
2 v.š. balto desertinio
vyno
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. cinamono
1 a.š. muskato
0,5 a.š. kardamono,
imbiero
Žiupsnelis gvazdikėlių
Kiaušinių trynius
išsukame iki baltumo su cukrumi. Maišant paeiliui berti vanilinį cukrų,
prieskonius. Supilame rapsų aliejų, desertinį vyną Išmaišius suberiame
ketvirtadalį miltų. Į masę supilame iki putų išplaktus baltymus. Jie suteiks
pyragui purumo. Viską gerai išmaišome. Suberiame likusius miltus ir smulkiais
gabaliukais supjaustytus obuolius. Tešlą pilame į skardą, kuri ištepta sviestu
ir pabarstyta miltais. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.
Komentarai
Rašyti komentarą