Rudeninis obuolių pyragas
Ruduo asocijuojasi su
obuoliais, todėl ir rudeninis pyragas – tai obuolių pyragas. Jo receptą
„padiktavo“ labai skanus kažkada keptas šokoladinis cukinijų pyragas. Pyragas
su antaniniais obuoliais išėjo toks skanus, kad net Lokis nuvogė didžiausią
gabalą nuo stalo, o valgant pyragą – nepaliaujamai „budėjo“, tikėdamasis dar
kokį kąsniuką gauti.
200 ml rapsų aliejaus
4 kiaušiniai
3–4 dideli antaniniai
obuoliai
200 miltų
120 g cukraus
2 v.š. balto desertinio
vyno
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. cinamono
1 a.š. muskato
0,5 a.š. kardamono,
imbiero
Žiupsnelis gvazdikėlių
Komentarai
Rašyti komentarą