Rudeninis obuolių pyragas


Ruduo asocijuojasi su obuoliais, todėl ir rudeninis pyragas – tai obuolių pyragas. Jo receptą „padiktavo“ labai skanus kažkada keptas šokoladinis cukinijų pyragas. Pyragas su antaniniais obuoliais išėjo toks skanus, kad net Lokis nuvogė didžiausią gabalą nuo stalo, o valgant pyragą – nepaliaujamai „budėjo“, tikėdamasis dar kokį kąsniuką gauti.




200 ml rapsų aliejaus
4 kiaušiniai
3–4 dideli antaniniai obuoliai
200 miltų
120 g cukraus
2 v.š. balto desertinio vyno
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
2 a.š. cinamono
1 a.š. muskato
0,5 a.š. kardamono, imbiero
Žiupsnelis gvazdikėlių

Kiaušinių trynius išsukame iki baltumo su cukrumi. Maišant paeiliui berti vanilinį cukrų, prieskonius. Supilame rapsų aliejų, desertinį vyną Išmaišius suberiame ketvirtadalį miltų. Į masę supilame iki putų išplaktus baltymus. Jie suteiks pyragui purumo. Viską gerai išmaišome. Suberiame likusius miltus ir smulkiais gabaliukais supjaustytus obuolius. Tešlą pilame į skardą, kuri ištepta sviestu ir pabarstyta miltais. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.
 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas