Tortas „Paukščių pienas“
Tai jau antras tokio tipo tortas, kurį teko gaminti. Receptas kiek
skiriasi. Tortas labai „lengvo skonio“, o kreminis sluoksnis tikrai primena to
paties pavadinimo saldainius.
Biskvito sluoksnis
3 kiaušiniai
100 g cukraus
80 g miltų
Žiupsnelis druskos
Kremas
4 kiaušiniai
50 g miltų
200 g cukraus
100 ml pieno
20 g sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus
15 g želatinos
70 ml karšto vandens (želatinai
išbrinkyti)
Sulaistymui
kavos/arbatos/brendžio
Papuošimui – tarkuoto šokolado
Pirmiausia kepame biskvitą.
Trynius atskiriame nuo baltymų. 100 g cukraus padaliname į dvi dalis po 50 g.
Trynius išplakame su 50 g cukraus elektriniu mikseriu. Masė tampa šviesi, padvigubėja.
Į ją pamažu beriame miltus, įdedame žiupsnelį druskos. Atskirai išplakame
baltymus su likusiu 50 g cukrumi. Į trynių masę sukrečiame iki purumo išplaktų
baltymų masę ir atsargiai išmaišę sukrečiame į torto formą. Aišku, geriausia
naudoti silikoninę, nes net nereikia jos tepti, o ir iškepusį pyragą daug
lengviau išimti. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
Antras etapas – kremo gaminimas.
Želatiną ištirpiname karštame vandenyje ir paliekame vėsti. Kiaušinių trynius
atskiriame nuo baltymų. Vėl į per pusę padaliname 200 g cukraus. Trynius
išplakame su 100 g cukraus, tada įmaišome miltus, suplame pieną, vanilinį
cukrų. Viską gerai išmaišome. Gautą masę kaitiname garų vonelėje (į didesnį
indą pripilame vandens, įstatome į jį dubenį su kremo masę ir kaitiname), kol
kremas sutirštės. Tada masės nebekaitiname, bet ji dar pakankamai karšta, todėl
įdėtas gabalėlis sviesto labai greit ištirpsta. Paliekame kremo masę vėsti.
Baltymus išplakame su 100 g cukraus. Į gautą baltymų masę supilame kiaušinių
trynių kremą, išmaišome ir įpilame želatiną(prieš tai dar galime šiek tiek
pakaitinti želatinos masę, kad nebūtų gumuliukų). Viską išmaišome.
Į tortinę dedame biskvitą, jį
galima sulaistyti arbatos/kavos ir brendžio mišiniu, bet tai nėra būtina. Iš
karto pilame kremą. Tortą statome kokioms 2 val. Į šaldytuvą. Paskui galima
apibarstyti šokolado drožlėmis. Tortą geriausiai valgyto kitą dieną.
Komentarai
Rašyti komentarą