Tortas „Paukščių pienas“



Tai jau antras tokio tipo tortas, kurį teko gaminti. Receptas kiek skiriasi. Tortas labai „lengvo skonio“, o kreminis sluoksnis tikrai primena to paties pavadinimo saldainius.




Biskvito sluoksnis
3 kiaušiniai
100 g cukraus
80 g miltų
Žiupsnelis druskos

Kremas
4 kiaušiniai
50 g miltų
200 g cukraus
100 ml pieno
20 g sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus
15 g želatinos
70 ml karšto vandens (želatinai išbrinkyti)

Sulaistymui kavos/arbatos/brendžio
Papuošimui – tarkuoto šokolado

Pirmiausia kepame biskvitą. Trynius atskiriame nuo baltymų. 100 g cukraus padaliname į dvi dalis po 50 g. Trynius išplakame su 50 g cukraus elektriniu mikseriu. Masė tampa šviesi, padvigubėja. Į ją pamažu beriame miltus, įdedame žiupsnelį druskos. Atskirai išplakame baltymus su likusiu 50 g cukrumi. Į trynių masę sukrečiame iki purumo išplaktų baltymų masę ir atsargiai išmaišę sukrečiame į torto formą. Aišku, geriausia naudoti silikoninę, nes net nereikia jos tepti, o ir iškepusį pyragą daug lengviau išimti. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.

Antras etapas – kremo gaminimas. Želatiną ištirpiname karštame vandenyje ir paliekame vėsti. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Vėl į per pusę padaliname 200 g cukraus. Trynius išplakame su 100 g cukraus, tada įmaišome miltus, suplame pieną, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišome. Gautą masę kaitiname garų vonelėje (į didesnį indą pripilame vandens, įstatome į jį dubenį su kremo masę ir kaitiname), kol kremas sutirštės. Tada masės nebekaitiname, bet ji dar pakankamai karšta, todėl įdėtas gabalėlis sviesto labai greit ištirpsta. Paliekame kremo masę vėsti. Baltymus išplakame su 100 g cukraus. Į gautą baltymų masę supilame kiaušinių trynių kremą, išmaišome ir įpilame želatiną(prieš tai dar galime šiek tiek pakaitinti želatinos masę, kad nebūtų gumuliukų). Viską išmaišome.
 
Į tortinę dedame biskvitą, jį galima sulaistyti arbatos/kavos ir brendžio mišiniu, bet tai nėra būtina. Iš karto pilame kremą. Tortą statome kokioms 2 val. Į šaldytuvą. Paskui galima apibarstyti šokolado drožlėmis. Tortą geriausiai valgyto kitą dieną.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas