Rabarbarų pyragas
Rabarbarai man asocijuojasi
iš vaikystės su kompotu, bet jie puikiai tinka ir pyragams. Tai kol kas pirmas
rabarbarų pyragas, kurį teko „meistrauti“. Rezultatas – skanus, su rūgštele, o
migdolai trupiniuose suteikia dar vieną įdomų poskonį.
Tešla
200 g sviesto
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
tarkuota 1 citrinos žievelė
350 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių.
Viršus
800 g rabarbarų stiebų
125 g sviesto
200 g miltų
150 g cukraus
25 g maltų migdolų
1 pakelis vanilinio cukraus
Sviestą su cukrumi gerai
išsukite, kol cukrus ištirps. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite, kad
išeitų vientisa masė. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir druską. Miltus
sumaišykite su kepimo milteliais ir sumaišykite su sviesto mase. Gautą tešlą tolygiai
paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Orkaitę įkaitinkite iki
200°.
Nuo rabarbarų stiebų nulupkite
odelę ir supjaustykite juos nedideliais gabaliukais, 2-3 minutes blanširuokite
verdančiame vandenyje, nuvarvinkite ir išdėliokite ant tešlos.
Trupiniams gerai išsukite sviestą, kol pabals, suberkite miltus, maltus
migdolus ir vanilinį cukrų ir rankomis suformuokite trupinius. Paruoštus
trupinius užbarstykite ant rabarbarų ir kepkite pyragą 40-50 min.
Komentarai
Rašyti komentarą