Rabarbarų pyragas


Rabarbarai man asocijuojasi iš vaikystės su kompotu, bet jie puikiai tinka ir pyragams. Tai kol kas pirmas rabarbarų pyragas, kurį teko „meistrauti“. Rezultatas – skanus, su rūgštele, o migdolai trupiniuose suteikia dar vieną įdomų poskonį.

Tešla
200 g sviesto
200 g cukraus
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
tarkuota 1 citrinos žievelė
350 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių.


Viršus
800 g rabarbarų stiebų
125 g sviesto
200 g miltų
150 g cukraus
25 g maltų migdolų
1 pakelis vanilinio cukraus


Sviestą su cukrumi gerai išsukite, kol cukrus ištirps. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite, kad išeitų vientisa masė. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir sumaišykite su sviesto mase. Gautą tešlą tolygiai paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Orkaitę įkaitinkite iki 200°.
Nuo rabarbarų stiebų nulupkite odelę ir supjaustykite juos nedideliais gabaliukais, 2-3 minutes blanširuokite verdančiame vandenyje, nuvarvinkite ir išdėliokite ant tešlos.
Trupiniams gerai išsukite sviestą, kol pabals, suberkite miltus, maltus migdolus ir vanilinį cukrų ir rankomis suformuokite trupinius. Paruoštus trupinius užbarstykite ant rabarbarų ir kepkite pyragą 40-50 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas