Jogurtinis pyragas


Gimtadienio pyrage numeris du, pakeičiau rūgpienį naturaliu jogurtu, o sviestą – rapsų aliejų (aišku, galima pilti ir kitokį). Kepiau jau pailgoje keksinėje formoje. Pyragas išėjo be galo minštas. Patiekiau vieną porciją kartu su vaniliniais ledais, avietėmis ir pagražinau balzaninio acto kremu. Ką gi, sukėle šis desertas tikrą „furorą“. 

 


4 kiaušiniai (iš jų 4 tryniai ir 2 baltymai)
100–150 ml rapsų aliejaus
200 g cukraus
300 g natūralaus jogurto
350–400 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
150 g džiovintų spanguolių

 Cukrų išsukame su kiaušinių tryniais. Į masę supilame aliejų. Maišydami pilame jogurtą, suberiame vanilinį cukrų ir pusę miltų su kepimo milteliais. Išplakame iki putų 2 kiaušinių baltymus ir sukrečiame į masę. Suberiame likusius miltus. Nuplauname spanguoles ir suberiame jas į tešlą. Masė turi būti grietinės tirštumo. Tešlą sukrečiame į paruoštą skardą (išteptą ir pabarstytą). Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45–50 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas