Jogurtinis pyragas
Gimtadienio pyrage numeris du, pakeičiau rūgpienį naturaliu jogurtu, o sviestą – rapsų aliejų (aišku, galima pilti ir kitokį). Kepiau jau pailgoje keksinėje formoje. Pyragas išėjo be galo minštas. Patiekiau vieną porciją kartu su vaniliniais ledais, avietėmis ir pagražinau balzaninio acto kremu. Ką gi, sukėle šis desertas tikrą „furorą“.
4 kiaušiniai (iš jų
4 tryniai ir 2 baltymai)
100–150 ml rapsų
aliejaus
200 g cukraus
300 g natūralaus
jogurto
350–400 g miltų
2 a.š. kepimo
miltelių
150 g džiovintų
spanguolių
Cukrų išsukame su kiaušinių tryniais. Į masę
supilame aliejų. Maišydami pilame jogurtą, suberiame vanilinį cukrų ir pusę
miltų su kepimo milteliais. Išplakame iki putų 2 kiaušinių baltymus ir
sukrečiame į masę. Suberiame likusius miltus. Nuplauname spanguoles ir
suberiame jas į tešlą. Masė turi būti grietinės tirštumo. Tešlą sukrečiame į
paruoštą skardą (išteptą ir pabarstytą). Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių
orkaitėje apie 45–50 min.
Komentarai
Rašyti komentarą