„Nutella“ ir graikiško jogurto pyragas su baltojo šokolado glaistu
Paprastai šokoladinis kremas kaip „Nutella“ asocijuojasi su saldumu.
Toks jis ir yra, tačiau kepiniuose tas saldumas nesijaučia. Kepiau vieną kartą
sausainius, jie išėjo tikrai nesaldūs. Pyragas su šiuo kremu greičiau priminė
medaus tortą. Matyt, dėl to, kad sugalvojau pagardinti jį prieskoniais.
500 g šokoladinio
kremo „Nutella“ (arba kitos rūšies)
350 g graikiško
jogurto (be priedų)
2 kiaušiniai
4–5 v.š. cukraus
1 a.š cinamono
1 a.š. muskato
Žiupsnelis maltų
gvazdikėlių
2 a.š. kepimo
miltelių
250–300 g miltų
Viršus
100 g baltojo
šokolados
50 ml grietinėlės
Kiaušinius
išplakame mikseriu su cukrumi iki baltumo. Tada dedame šokoladinį kremą, pilame
jogurtą. Viską gerai išmaišome. Į miltus suberiame kepimo miltelius,
prieskonius. Palaipsniui maišydami beriame miltų ir prieskonių mišinį. Tešla
turėtų būti grietinės tirštumo. Tešlą krečiame į sviestu išteptą ir miltais
pabarstytą skardą, kurią šauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepame
apie 40–50 min.
Vandens vonelėje
ištirpiname baltą šokoladą ir kad būtų masė skystesnė, pilame dar grietinėlės
(užtenka ir 10 proc. riebumo). Viską gerai išmaišome iki vienalytės masės.
Iškeptą pyragą apipilame baltojo šokolado glaistu.
Komentarai
Rašyti komentarą