„Nutella“ ir graikiško jogurto pyragas su baltojo šokolado glaistu


Paprastai šokoladinis kremas kaip „Nutella“ asocijuojasi su saldumu. Toks jis ir yra, tačiau kepiniuose tas saldumas nesijaučia. Kepiau vieną kartą sausainius, jie išėjo tikrai nesaldūs. Pyragas su šiuo kremu greičiau priminė medaus tortą. Matyt, dėl to, kad sugalvojau pagardinti jį prieskoniais.



500 g šokoladinio kremo „Nutella“ (arba kitos rūšies)
350 g graikiško jogurto (be priedų)
2 kiaušiniai
4–5 v.š. cukraus
1 a.š cinamono
1 a.š. muskato
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių
2 a.š. kepimo miltelių
250–300 g miltų

Viršus
100 g baltojo šokolados
50 ml grietinėlės

Kiaušinius išplakame mikseriu su cukrumi iki baltumo. Tada dedame šokoladinį kremą, pilame jogurtą. Viską gerai išmaišome. Į miltus suberiame kepimo miltelius, prieskonius. Palaipsniui maišydami beriame miltų ir prieskonių mišinį. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo. Tešlą krečiame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, kurią šauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepame apie 40–50 min.
Vandens vonelėje ištirpiname baltą šokoladą ir kad būtų masė skystesnė, pilame dar grietinėlės (užtenka ir 10 proc. riebumo). Viską gerai išmaišome iki vienalytės masės.
Iškeptą pyragą apipilame baltojo šokolado glaistu.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas