Pyragas su razinomis ir graikiškais riešutais
Tradicinis, nuo vaikystės skonio nepakeitęs, yra mūsų šeimoje kepamas
trupininis pyragas. Tešla, net ir žalia yra labai skani :) Štai vieną dieną pagalvojau, o kodėl neišsikepus
pagal šį receptą pyrago tik su mažiau miltų. Tai yra, kad reiktų tešlą ne
kočioti, o tiesiog sukrėsti į formą. Kad būtų dar kiek kitoks skonis – įmečiau
saują graikiškų riešutų ir razinų. Iškeptas pyragas buvo minkštas, purus –
tikras keksas.
4 kiaušiniai (iš jų
4 tryniai ir 2 baltymai)
150 g sviesto
200 g cukraus
250 g grietinės
350–400 g miltų
2 a.š. kepimo
miltelių
150 g razinų
100 g graikiškų
riešutų
Cukrų išsukame su
kiaušinių tryniais. Į masę sudedame iki baltumo išsuktą kambario temperatūros sviestą.
Išmaišome, o tada sukrečiame grietinę, suberiame vanilinį cukrų ir pusę miltų
su kepimo milteliais. Išplakame iki putų 2 kiaušinių baltymus ir sukrečiame į
masę. Suberiame likusius miltus. Galiausiai sudedame išmirkytas besėkles
razinas ir susmulkintus graikiškus riešutus. Masė turi būti grietinės tirštumo.
Masę sukrečiame į paruoštą skardą (išteptą ir pabarstytą). Kepame įkaitintoje
iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45–50 min.
Komentarai
Rašyti komentarą