Pyragas su razinomis ir graikiškais riešutais


Tradicinis, nuo vaikystės skonio nepakeitęs, yra mūsų šeimoje kepamas trupininis pyragas. Tešla, net ir žalia yra labai skani :) Štai vieną dieną pagalvojau, o kodėl neišsikepus pagal šį receptą pyrago tik su mažiau miltų. Tai yra, kad reiktų tešlą ne kočioti, o tiesiog sukrėsti į formą. Kad būtų dar kiek kitoks skonis – įmečiau saują graikiškų riešutų ir razinų. Iškeptas pyragas buvo minkštas, purus – tikras keksas.





4 kiaušiniai (iš jų 4 tryniai ir 2 baltymai)
150 g sviesto
200 g cukraus
250 g grietinės
350–400 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
150 g razinų
100 g graikiškų riešutų

Cukrų išsukame su kiaušinių tryniais. Į masę sudedame iki baltumo išsuktą kambario temperatūros sviestą. Išmaišome, o tada sukrečiame grietinę, suberiame vanilinį cukrų ir pusę miltų su kepimo milteliais. Išplakame iki putų 2 kiaušinių baltymus ir sukrečiame į masę. Suberiame likusius miltus. Galiausiai sudedame išmirkytas besėkles razinas ir susmulkintus graikiškus riešutus. Masė turi būti grietinės tirštumo. Masę sukrečiame į paruoštą skardą (išteptą ir pabarstytą). Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45–50 min.

 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas