Pyragas su razinomis ir graikiškais riešutais


Tradicinis, nuo vaikystės skonio nepakeitęs, yra mūsų šeimoje kepamas trupininis pyragas. Tešla, net ir žalia yra labai skani :) Štai vieną dieną pagalvojau, o kodėl neišsikepus pagal šį receptą pyrago tik su mažiau miltų. Tai yra, kad reiktų tešlą ne kočioti, o tiesiog sukrėsti į formą. Kad būtų dar kiek kitoks skonis – įmečiau saują graikiškų riešutų ir razinų. Iškeptas pyragas buvo minkštas, purus – tikras keksas.





4 kiaušiniai (iš jų 4 tryniai ir 2 baltymai)
150 g sviesto
200 g cukraus
250 g grietinės
350–400 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
150 g razinų
100 g graikiškų riešutų

Cukrų išsukame su kiaušinių tryniais. Į masę sudedame iki baltumo išsuktą kambario temperatūros sviestą. Išmaišome, o tada sukrečiame grietinę, suberiame vanilinį cukrų ir pusę miltų su kepimo milteliais. Išplakame iki putų 2 kiaušinių baltymus ir sukrečiame į masę. Suberiame likusius miltus. Galiausiai sudedame išmirkytas besėkles razinas ir susmulkintus graikiškus riešutus. Masė turi būti grietinės tirštumo. Masę sukrečiame į paruoštą skardą (išteptą ir pabarstytą). Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45–50 min.

 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Kalakutienos kepsneliai