Pyragas su brendyje mirkytomis džiovintomis spanguolėmis



Kadangi labai mėgstu gaminti įvairius desertus, tai atėjus gimtadieniui, kažkaip nesinorėjo svečių vaišinti pirktiniais saldumynais. Paprastai gimtadienio vaišes tenka daryti kelis kartus skirtingiems žmonėms :), todėl ir pyragus kepiau kelis kartus. Nors pyragą sudarantys prodektai beveik tokie patys, išskyrus vieną – jie ir išėjo kitokie. Taigi pirmasis – su brendyje mirkytomis spanguolėmis ir rūgpieniu.



4 kiaušiniai (iš jų 4 tryniai ir 2 baltymai)
150 g sviesto
200 g cukraus
300 g rūgpienio
350–400 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
150 g džiovintų spanguolių
10 g brendžio

Cukrų išsukame su kiaušinių tryniais. Į masę sudedame iki baltumo išsuktą kambario temperatūros sviestą. Išmaišome, o tada sukrečiame rūgpienį, suberiame vanilinį cukrų ir pusę miltų su kepimo milteliais. Išplakame iki putų 2 kiaušinių baltymus ir sukrečiame į masę. Suberiame likusius miltus. Galiausiai sudedame išmirkytas brendyje spanguoles. Geriausia jas nuplovus pamerkti brendyje prieš kokias 3–4 valandas. Masė turi būti grietinės tirštumo. Masę sukrečiame į paruoštą skardą (išteptą ir pabarstytą). Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45–50 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas