Pyragas su brendyje mirkytomis džiovintomis spanguolėmis



Kadangi labai mėgstu gaminti įvairius desertus, tai atėjus gimtadieniui, kažkaip nesinorėjo svečių vaišinti pirktiniais saldumynais. Paprastai gimtadienio vaišes tenka daryti kelis kartus skirtingiems žmonėms :), todėl ir pyragus kepiau kelis kartus. Nors pyragą sudarantys prodektai beveik tokie patys, išskyrus vieną – jie ir išėjo kitokie. Taigi pirmasis – su brendyje mirkytomis spanguolėmis ir rūgpieniu.



4 kiaušiniai (iš jų 4 tryniai ir 2 baltymai)
150 g sviesto
200 g cukraus
300 g rūgpienio
350–400 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
150 g džiovintų spanguolių
10 g brendžio

Cukrų išsukame su kiaušinių tryniais. Į masę sudedame iki baltumo išsuktą kambario temperatūros sviestą. Išmaišome, o tada sukrečiame rūgpienį, suberiame vanilinį cukrų ir pusę miltų su kepimo milteliais. Išplakame iki putų 2 kiaušinių baltymus ir sukrečiame į masę. Suberiame likusius miltus. Galiausiai sudedame išmirkytas brendyje spanguoles. Geriausia jas nuplovus pamerkti brendyje prieš kokias 3–4 valandas. Masė turi būti grietinės tirštumo. Masę sukrečiame į paruoštą skardą (išteptą ir pabarstytą). Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45–50 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Kalakutienos kepsneliai