Pyragas su brendyje mirkytomis džiovintomis spanguolėmis
Kadangi labai mėgstu gaminti įvairius desertus, tai
atėjus gimtadieniui, kažkaip nesinorėjo svečių vaišinti pirktiniais
saldumynais. Paprastai gimtadienio vaišes tenka daryti kelis kartus
skirtingiems žmonėms :), todėl ir pyragus kepiau kelis kartus. Nors pyragą sudarantys
prodektai beveik tokie patys, išskyrus vieną – jie ir išėjo kitokie. Taigi
pirmasis – su brendyje mirkytomis spanguolėmis ir rūgpieniu.
4 kiaušiniai (iš jų
4 tryniai ir 2 baltymai)
150 g sviesto
200 g cukraus
300 g rūgpienio
350–400 g miltų
2 a.š. kepimo
miltelių
150 g džiovintų
spanguolių
10 g brendžio
Cukrų išsukame su
kiaušinių tryniais. Į masę sudedame iki baltumo išsuktą kambario temperatūros
sviestą. Išmaišome, o tada sukrečiame rūgpienį, suberiame vanilinį cukrų ir
pusę miltų su kepimo milteliais. Išplakame iki putų 2 kiaušinių baltymus ir
sukrečiame į masę. Suberiame likusius miltus. Galiausiai sudedame išmirkytas brendyje
spanguoles. Geriausia jas nuplovus pamerkti brendyje prieš kokias 3–4 valandas.
Masė turi būti grietinės tirštumo. Masę sukrečiame į paruoštą skardą (išteptą
ir pabarstytą). Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 45–50 min.
Komentarai
Rašyti komentarą