Maltų manų kruopų blyneliai

Grįžtant namo galvoje kirbėjo mintis išsikepti blynelių vietoj miltų beriant manų kruopas, ir ne bet kokias, o permaltas kavamale. Buvo įdomu koks išeis kepinys.Blyneliai gavosi labai skanūs: korėti ir bematant dar šilti dingo iš keptuvės :)

1 kiaušinis
4 v. š. cukraus
1  v. š. cukraus pudros
1 a. š. vanilinio cukraus
12 v. š. pieno
2 v. š. rapsų aliejaus
11 v. š. maltų manų kruopų
2 v. š. miltų
1 a. š. kepimo miltelių

Kiaušinį išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra (jei nemėgstate saldžiai, galima mažinti cukraus kiekį). Supilame pieną, aliejų ir viską dar kartą išplakame. Vietoj rapsų galima naudoti ir kitokį aliejų, paprastai aš nė iš vietos be alyvuogių aliejaus, bet šį kartą nusprendžiau imti rapsų. Ir tiko. Kavamale sumalame manų kruopas. Suberiame manus, kepimo miltelius ir du šaukštus miltų. Viską gerai išmaišome. Tešla turėtų būti tirštoka, bent jau aš iš tokios mėgstu kepti. Paliekame dubenį 30–40 min., kad manai šiek tiek pabrinktų, nes ir sumalus jaučiasi dar grūdeliai. Po pusvalandžio galima jau kepti. Jei tešla per daug sutirštėjo, dar galima pilti šiek tiek pieno. Įkaitiname keptuvę, pilame truputuką aliejaus ir kepam blynelius.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas