Koldūnai

Tai dar vienas iš vaikystės atėjęs patiekalas. Kokių tik koldūnų negamindavo močiutė: ir su žalia, ir su virta, šiek tiek pakepinta mėsyte, ir su bulvių koše. Paskui, matyt, buvo etapas, kai į juos net nežiūrėdavau. O štai dabar tai vienas skaniausiaų patiekalų :)

 
Tešla
250–300 g miltų
100 ml vandens
  

Įdaras
0,5 kg kiaulienos
1 vidutinis svogūnas
1 kiaušinis
1 riekelė piene išmirkyto batono
Maltos mėsos prieskonių
Žiupsnelis druskos

 Iš miltų ir vandens užmaišome tešlą. Sumalame kiaulieną, įmalame vieną svogūną. Į masę įmaišome išplaktą kiaušinį, sudedame druską, prieskonius, batono riekelę. Viską išmaišome.
Tešlą iškočiojame ir dedame po 1 šaukštelį mėsos ir formuojame koldūnus.
Puodą pripildome šalto vandens, įberiame 1–1,5 šaukštelio druskos (priklausomai nuo puodo dydžio) ir užviriname jį. Į užvirusį vandenį dedame koldūnus ir verdame apie 20min.
Išvirtus koldūnus pagardiname spirgučiais.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas