Koldūnai
Tai dar vienas iš vaikystės atėjęs patiekalas. Kokių tik koldūnų negamindavo močiutė: ir su žalia, ir su virta, šiek tiek pakepinta mėsyte, ir su bulvių koše. Paskui, matyt, buvo etapas, kai į juos net nežiūrėdavau. O štai dabar tai vienas skaniausiaų patiekalų :)
Tešla
250–300 g miltų
100 ml vandens
Įdaras
0,5 kg kiaulienos
1 vidutinis
svogūnas
1 kiaušinis
1 riekelė piene
išmirkyto batono
Maltos mėsos
prieskonių
Žiupsnelis druskos
Iš miltų ir vandens
užmaišome tešlą. Sumalame kiaulieną, įmalame vieną svogūną. Į masę įmaišome
išplaktą kiaušinį, sudedame druską, prieskonius, batono riekelę. Viską
išmaišome.
Tešlą iškočiojame
ir dedame po 1 šaukštelį mėsos ir formuojame koldūnus.
Puodą pripildome
šalto vandens, įberiame 1–1,5 šaukštelio druskos (priklausomai nuo puodo
dydžio) ir užviriname jį. Į užvirusį vandenį dedame koldūnus ir verdame apie
20min.
Išvirtus koldūnus
pagardiname spirgučiais.
Komentarai
Rašyti komentarą