Netikras zuikis



Tradicinis švenčių (tiek Kalėdų ir Naujųjų metų, tiek ir Velykų) stalo valgis mūsų šeimoje yra netikras zuikis, vadinamas paprasčiausiai zuikiu. Kiekvieną kartą jis išeina vis kitoks, bet visada skanus. Mama paprastai maišo kiaulieną su jautiena, ir dėl jų kiekio, matyt, ir atsiranda tas skonio skirtingumas kepant.


0,5 kg jautienos
0,5 kg kiaulienos
1–2 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
2 batono riekelės
Druskos pagal skonį
Prieskoniai maltai mėsai

 Mėsą sumalame mėsmale, įmušame kiaušinį, suberiame druską ir prieskonius bei vandenyje pamirkytas batono riekeles (prieš dedant jas į mėsą – reikia išspausti iš jų vandenį). Viską sumaišome – geriausiai rankomis.
Formuojame zuikius (paprastai iš tokio kiekio išeina du nedideli zuikiukai) ir dedame juos į riebalais išteptą skardą. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie valandą pavartant zuikius ir aplaistant iš jų išsiskyrusiomis sultimis. Močiutė dar kartais šiek tiek įpildavo vandens prieš kepant, bet užtenka ir pačios mėsos sulčių.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas