Kiaulienos karbonadas su Karibų jūros prieskoniais

Kartą šovė į galvą mintis, kodėl nuo vištienos nepereiti prie bandymų kepti kiaulieną, tiksliau kardonadukus. Mamos kepami jau buvo šiek tiek nusibodę. Tad apsiginklavusi fantazija ir prieskoniais, pasiruošiau darbui. Kaip ir vištienai, naudojau majonezą, kad jis suminkštintų mėsytę, pirmam kartui apsiribojau druska, maltais pipirais, kalendra ir Karibų jūros regiono prieskonių mišiniu iš IKI prekybos centro. Rezultats - tikrai ne prastesni kiaulienos kepsniukai negu kokiam restorane.



10 gabaliukų kiaulienos nugarinės be kaulo
4–5 v. š. majonezo Helmans
0,5–1 a. š. druskos
0,5a. š. maltų juodųjų pipirų
1 a. š. bazilikų
3–4 a. š. Karibų jūrų prieskonių

Išmušame karbonadus. Dubenyje sumaišome majonezą su druska, pipirais ir prieskoniais. Kardonadus įmerkiame į mirkalą. Geriausiai kepti po 4 val. bet dar skanesnį kepsniukai esti po vienos ar net kelių dienų. Kepame įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apie 10–15 min., kol viskas gražiai apkepa.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas