Moliūgų ir obuolių uogienė su citrina

Pačios skaniausios uogienos yra naminės. Mama su močiute jų virdavo begales, pačių įvairiausių. Dabar ne problema nusipirkti vieną kitą stiklainį džemo ar uogienės. Bet skoniu ir kokybe jiems toli kaip iki Mėnulio. Tradicinės, „firminės“ mamos uogienės yra juodųjų serbentų ir braškių. Šįmet „pažaidėm“ su moliūgais. Kaip nepratusiam prie tokių uogienių žmogui, jos pasirodė tikrai skanios ir puikiai tiko įvairių pyragų pertepimui.
Iš pradžių moliūgų ir obuolių uogienė su citrina pasirodė gal kiek netipiška dėl citrinos žievelių, tačiau po kelių „bulkos“ gabaliukų suėjo labai jau greitai.



600 g moliūgo minkštimo

600 g. obuolių

1 citrina

800 g cukraus

Moliūgą nulupame ir sutarkuojame burokine tarką. Tą patį padarome ir su obuoliais. Suberiame cukrų. Citriną nuplauname, užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome apie 10 min., kad nebūtų karti. Išspaudžiame sultis, kurias supilame į ruošiamos uogienės masę. Iš likusios citrinos išimame sėklas ir smulkiai supjaustome. Sudedame citrinos gabaliukus į masę. Uogienę verdame ant silpnos ugnies apie 1 valandą kas kartą pamaišydami.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas