Elzaso obuolių pyragas
Obuoliai ir pyragas yra superinis dalykas, juos galima be galo
įvairiai panaudoti kepant pyragus. Šis pyragas geras tuo, kad jam
reikia nemažai obuolių. Ir labiausiai tinka rūgštūs. Kepiau su
tokiais, kokius turėjau – saldžiais. Jie liko nesukepę
(nesutirpę). Pyragas buvo skanus, bet be rūgštelės. Ir žinoma,
dar savo nuožiūra, įpyliau ir šiek tiek balto desertinio vyno,
kuris suteikė kepiniui savitą subtilų skonį.
Tešla
700 g obuolių (geriausiai antaninių)
3 kiaušiniai
120 g sviesto
100 g cukraus
170 g miltų
3 v.š. balto desertinio vyno
1,5 a. š. kepimo miltelių
cinamono ir vanilinio cukraus
Kremas
3 kiaušiniai
100 g cukraus
150 g grietinėlės (35 proc.)
Sviestą išsukame su cukrumi ir maišant mušame po vieną kiaušinį.
Supilame vyną, tada palaipsniui beriame su kepimo milteliais
sumaišytus miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Tešlą
sukrečiame į svietu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą
tortinę. Ant tešlos keliomis eilėmis (aukštais) sudedami plonomis
skiltelėmis supjaustytus obuolius. Viršų pabarstome cinamono ir
vanilinio cukraus mišiniu. Kepame apie 15 min. įkaitintoje
orkaitėje. Tuo metu darome kremą: dubenyje išplakame kiaušinius
su cukrumi ir grietinėle iki putų. Kremą pilame ant iš orkaitės
ištraukto pyrago. Vėl pašauname pyragą kokiai 40 minučių.
Galiausiai išimame iš orkaitės ir kepimo formos. Aušiname pyragą
ant grotelių.
Komentarai
Rašyti komentarą