Elzaso obuolių pyragas

Obuoliai ir pyragas yra superinis dalykas, juos galima be galo įvairiai panaudoti kepant pyragus. Šis pyragas geras tuo, kad jam reikia nemažai obuolių. Ir labiausiai tinka rūgštūs. Kepiau su tokiais, kokius turėjau – saldžiais. Jie liko nesukepę (nesutirpę). Pyragas buvo skanus, bet be rūgštelės. Ir žinoma, dar savo nuožiūra, įpyliau ir šiek tiek balto desertinio vyno, kuris suteikė kepiniui savitą subtilų skonį.












 






Tešla

700 g obuolių (geriausiai antaninių)
3 kiaušiniai
120 g sviesto
100 g cukraus
170 g miltų
3 v.š. balto desertinio vyno
1,5 a. š. kepimo miltelių
cinamono ir vanilinio cukraus

Kremas

3 kiaušiniai
100 g cukraus
150 g grietinėlės (35 proc.)

Sviestą išsukame su cukrumi ir maišant mušame po vieną kiaušinį. Supilame vyną, tada palaipsniui beriame su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Tešlą sukrečiame į svietu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą tortinę. Ant tešlos keliomis eilėmis (aukštais) sudedami plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius. Viršų pabarstome cinamono ir vanilinio cukraus mišiniu. Kepame apie 15 min. įkaitintoje orkaitėje. Tuo metu darome kremą: dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi ir grietinėle iki putų. Kremą pilame ant iš orkaitės ištraukto pyrago. Vėl pašauname pyragą kokiai 40 minučių. Galiausiai išimame iš orkaitės ir kepimo formos. Aušiname pyragą ant grotelių.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas