Madlenos

Madlenos, pranc. Madeleine - yra biskvitiniai  jūros šukučių formos sausainukai. Ji kildinami iš Komersi regiono.  Teigiama, kad anksčiau jie buvo kepami jūros šukučių geldelėse, dabar jas pakeitė silikoninės ar geležinės formelės. Iš dalies madlenas išgarsino  rašytojas Marselis Prustas, kuris savo romane „Svano pusėje“  paminėjo šį skanėstą.


 
2 kiaušiniai
125 g cukraus pudros
 125 g tirpinto sviesto
 100g miltų
 0,5 a. š. vanilės ekstrakto
1 citrinos žievelės
2 a. š. šaukštelio kepimo miltelių


Dubenyje mikseriu plakite kiaušinius, tarkuotą citrinos žievelę ir vanilę. Po truputį plakdami suberkite cukraus pudrą ir plakite, kol masė bus tiršta ir šilkinė. Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite. Dalimis įsijokite į kiaušinių masę ir palengva mentele įmaišykite. Taip kartokite, kol įmaišysite visus miltus. Galiausiai supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, išmaišykite.  Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Riebalais patepkite ir miltais pabarstykite madlenų formą. Kepkite apie 15 minučių, kol madlenų kraštai pagels, o viršus paspaudus pirštu atšoks.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas