Madlenos
Madlenos, pranc. Madeleine - yra biskvitiniai jūros šukučių formos sausainukai. Ji kildinami iš Komersi regiono. Teigiama, kad anksčiau jie buvo kepami jūros šukučių geldelėse, dabar jas pakeitė silikoninės ar geležinės formelės. Iš dalies madlenas išgarsino rašytojas Marselis Prustas, kuris savo romane „Svano pusėje“ paminėjo šį skanėstą.
2 kiaušiniai
125 g cukraus pudros
125 g cukraus pudros
125 g tirpinto sviesto
100g miltų
0,5 a. š. vanilės ekstrakto
1 citrinos žievelės
2 a. š. šaukštelio kepimo miltelių
1 citrinos žievelės
2 a. š. šaukštelio kepimo miltelių
Dubenyje
mikseriu plakite kiaušinius, tarkuotą citrinos žievelę ir vanilę. Po
truputį plakdami suberkite cukraus pudrą ir plakite,
kol masė bus tiršta ir šilkinė. Miltus
ir kepimo miltelius sumaišykite. Dalimis įsijokite į kiaušinių masę ir
palengva mentele įmaišykite. Taip kartokite, kol įmaišysite visus
miltus. Galiausiai supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Riebalais patepkite ir miltais pabarstykite madlenų formą. Kepkite apie 15 minučių, kol madlenų kraštai pagels, o viršus paspaudus pirštu
atšoks.
Komentarai
Rašyti komentarą