Maskarponės sūrio pyragas su vyšniomis ir pienišku šokoladu


Tai gaiviai saldus pyragas, kuriam rūgštelės suteikia vyšnios. Pirmą kartą kepdama dėjau šaldytas vyšnias, bet jos man buvo šiek tiek per rūgščios (gal tiesiog reikėjo ilgiau pamirkyti vandeny), todėl antrą sykį jau ėmiau konservuotas. Šios gal šiek tiek buvo per „lengvos“, bet nepaisant to pyragas išėjo labai skanus.
 

Tešla
100 g sviesto
4 v. š. cukraus
1 kiaušinis
2 a. š. kepimo miltelių
300 g miltų
Žiupsnelis vanilinio cukraus

Įdaras
150 g pieniško šokolado
3–5 sausainiai
apie 150 g vyšnių (šviežių, konservuotų ar šaldytų)

Užpilas (kremas)
4 kiaušiniai
250 g maskarponės
1 vanilinio pudingo pakelis
4 v. š. cukraus
150 ml grietinėlės (35 proc.)
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo , įmaišome vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį. Į šią išmaišytą masę suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Paruošiame tešlą ir iškočiojame ją. Klodami tešlą į torto formą nepamirškite padaryti kraštukų (krepšelį). Dedame formą į prieš tai įkaitintą iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 10 min. Atskirame dubenyje sumaišome susmultintus sausainius su smulkiai susmulkintu pienišku šokoladu. Šią masę suberiame į apkeptą tešlą. Ant viršaus pilame užpilą, kuri gaminame taip: kiaušinius, sausojo vanilinio pudingo miltelius, maskarponę, cukrų ir grietinėlę išplakame iki vientisos masės. Vėl šauname pyragą į orkaitę ir kepame apie 45 minutes. Valgome pyragą, kai jis būna gerai atvėsęs, sustingęs.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas