Tiramisu (2)


Vienas mėgstamiausių mano desertų yra tiramisu. Kiek teko valgyt, jis visur vis kitoks. Jo receptai irgi skiriasi. Neseniai jau buvau vieną pasigaminusi. Kol kas geriausias receptas – kremo – yra svetainėje www.manovirtuve.com. Šį kartą irgi dėjau tokius pat ingridientus, tik šiek tiek kitokį kiekį ir dėjau desertą ne į pyrago formą kaip anksčiau, o į suflė indelius. Nors saldumynas ir turėjo būti panašaus skonio, tikrai skanus, kaip visad, bet šįkart gavosi fantastastiškas. Keliuose indeliuose  „pažaidžiau“ su karamele.
 


8 porcijom

500 g. maskarponės
3 kiaušinio tryniai
4 šaukštai cukraus
4–5 šaukštai raudono desertinio vyno
Biskvitiniai sausainiai
Juoda kava
Brendis
Lašelis vanilės esencijos
Kakava
Cukraus pudra


Į trynius subėriau cukrų, šiek tiek pamaišius įpyliau vyno ir vanilės. Masę plakiau virš verdančio vandens puodo, kol dubens turinys pradėjo šiek tiek tirštėti. Tada supyliau ją į kitame dubenyje išmaišytą maskarponės sūrį. Vėl viską išmaišiau, kad neliktų sūrio gabaliukų.
Biskvitinius sausainius laužiau į 2 dalis ir pamirkiusi stiprioje juodoje kavoje pagardintoje brendžiu, dėjau į suflė indelį. Vienam indeliui užtenka 1,5 sausainio. Tada užpyliau sausainius kremu (keliuose indeliuse ant sausainio užtepiau karamelės ir tik tada dėjau kremą. Deserto viršų apibarsčiau kakavos ir cukraus pudros mišiniu.
Indelius su desertu dedame į šaldytuvą, kad kremas sustingtų.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas