Tiramisu (2)
Vienas mėgstamiausių mano
desertų yra tiramisu. Kiek teko valgyt, jis visur vis kitoks. Jo receptai irgi
skiriasi. Neseniai jau buvau vieną pasigaminusi. Kol kas geriausias receptas –
kremo – yra svetainėje www.manovirtuve.com.
Šį kartą irgi dėjau tokius pat ingridientus, tik šiek tiek kitokį kiekį ir
dėjau desertą ne į pyrago formą kaip anksčiau, o į suflė indelius. Nors
saldumynas ir turėjo būti panašaus skonio, tikrai skanus, kaip visad, bet
šįkart gavosi fantastastiškas. Keliuose indeliuose „pažaidžiau“ su karamele.
8
porcijom
500 g. maskarponės
3 kiaušinio tryniai
4 šaukštai cukraus
4–5 šaukštai raudono desertinio vyno
Biskvitiniai sausainiai
Juoda kava
Brendis
Lašelis vanilės esencijos
Kakava
Cukraus pudra
Į trynius subėriau
cukrų, šiek tiek pamaišius įpyliau vyno ir vanilės. Masę plakiau virš verdančio
vandens puodo, kol dubens turinys pradėjo šiek tiek tirštėti. Tada supyliau ją
į kitame dubenyje išmaišytą maskarponės sūrį. Vėl viską išmaišiau, kad neliktų
sūrio gabaliukų.
Biskvitinius
sausainius laužiau į 2 dalis ir pamirkiusi stiprioje juodoje kavoje
pagardintoje brendžiu, dėjau į suflė indelį. Vienam indeliui užtenka 1,5
sausainio. Tada užpyliau sausainius kremu (keliuose indeliuse ant sausainio
užtepiau karamelės ir tik tada dėjau kremą. Deserto viršų apibarsčiau kakavos
ir cukraus pudros mišiniu.
Indelius su desertu dedame į šaldytuvą, kad kremas
sustingtų.
Komentarai
Rašyti komentarą