Morkų pyragas su Philadelphia sūrio kremu

Morkų pyragus iki tol teko ragauti tik pirktinius ir jie labai patiko. Pgalvojau, tai kodėl gi neišsikepus namie. Receptų knygoje "Pasaulio desertai" kaip tik radau vieną tokį receptą. Rezultatas neapvylė. Pyragą papuošiau šilauogėmis, kurios labai derėjo, be to suteikė papildomo gaivumo, šiek tiek rūgštelės.




Tešla
5 kiaušiniai
150 g baltojo cukraus
150 g rudojo cukraus
4 morkos
200 g rapsų aliejaus
250 g miltų
1 a. š. cinamono
Žiupsnelis kardamono, imbiero, muskato
2 a. š. kepimo miltelių
0,5 a.š. skystos vanilės
80 g razinų
80 g graikinių riešutų



Kremas
400 g. Philadelphia sūrio
200 g sviesto
200 g. cukraus pudros
Žiupsnelis vanilinio cukraus

Miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir cukrų sumaišome dubenyje. Kitame – trynius sumaišome su aliejumi ir skysta vanile. Ant sausų produktų supilame skystus produktus. Viską gerai išmaišome. Sudedame sutarkuotas burokine tarka morkas, razinas, susmulkintus (graikinius) riešutus. Galiausiai įmaišome iki putų išplaktus baltymus.


Tešlą supilame į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą formą. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Tikrinti ar iškepęs įbedant medinį pagaliuką: kai nelips tešlą, vadinasi pyragas bus iškepęs.

Darome kremą. Sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tada sudedame sūrį, viską išplakame iki vientiso kremo. 


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas