Tortas „Paukščių pienas“

Tai tortas su lengvu, posaldžiu kremu. Šis tortas, kaip pasirodo, turi senas tradicijas - jis yra pirmaisis Sovietų Sajungoje patentuotas tortas. Iki tol kulinariniams receptams nebuvo išduodami patentai. Tortas skaniausias, kai prieš valgant šiek tiek palaikomas kambario temperatūroje.

 Tešla
7 kiaušiniai
125 g cukraus
100 g sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus
1 stiklinė miltų

Kremas
20 g želatinos
½ stiklinė vandens

170 g sviesto
250 g kondensuoto pieno
125 g cukraus (želatinai)
125 g cukraus (baltymams)
1 a.š. vanilinio cukraus


Viršus
180 g plakamos grietinėlės
30 g cukraus
150 g juodojo šokolado
30 g sviesto

Kiaušinių trynius iki baltumo išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į masę įmaišyti minkštą sviestą. Galiausiai palaipsniui suberti miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Sukrečiame tešlą ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

Želatina užpilame puse stikline vandens ir brinkiname.
Ruošiame suflė. Sviestą mikseriu išplakame iki baltumo, pilame kambario temperatūros kondensuotą pieną ir dar šiek tiek paplakame.
Išbrinkusią želatiną dubenyje statome ant ugnies, suberiame cukrų. Pakaitiname iki 60 laipsnių ir ištirpus cukrui, nukeliame, kad pravėstų.
Baltymus išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Palengva supilame želatiną, o paskui ir suflė masę. Viską gerai išmaišome.
Biskvitą perpjauname pusiau. Vieną dalį dedame į torto formą, užpilame puse kremu, tada vėl dedame biskvitą ir jį vėl užpilame gautu kremu. Galima prieš tai torto kremą kelias minutes palaikyti šaldytuve. Bet tik kelias, nes kremas gai greitai pradėti stingti ir jį tepti bus sunku, bet to gali biskvitai tapti sausesniais. Surinktą tortą statome į šaldytuvą, kad jis sustingtų. Maždaug 2-3 val.

Į puodą pilame grietinėlę, cukrų ir kaitiname, kol jis ištirps. Į karštą masę sudedame sutrupintą šokoladą ir sukame, kol jis ištirps. Galiausiai sudedame sviestą ir vėl viską gerai išsukame.
Iš šaldytuvo išimame tortą, nuimame formos kraštus ir apliejame tortą šokoladu. Vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų viršus. Vėliau papuošiame morengais. Kad morengai geriau priliptų, galima paruošti kremą (truputį sviesto išsukti su kondensuotu pienu arba cukraus pudra).

Komentarai

  1. Casino Gocasino: A Casino in Asia
    Casino Gocasino m bet365 - Welcome to 포커카드 Casino Gocasino. Our 윈 조이 포커 casino is located in Asia. We have over 400 포커 하는 법 slots 슬롯게임 and hundreds of table games.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas