Obuolių ir šilauogių trupininis pyragas


Sakyčiau vienos paskutinės šio sezono šilauogės buvo panaudotos labai skaniam pyragui, kaip ir ilgai sekcijoje užsigulėjęs tamsusis muscovado cukrus.
 




250 g miltų
200 g šilauogių
170 g šalto sviesto
170 g "Muscovado" cukraus
2 kiaušiniai
2 obuoliai
1 a.š. cinamono
1,5 a.š. kepimo miltelių



Miltus išsijokite į dubenį. Įtarkuokite šaltą sviestą, suberkite cukrų ir pirštais suformuokite trupinius. Maždaug penkis šaukštus trupinių atidėkite į kitą dubenį ir subėrę cinamoną dar pamaišykite.Obuolius nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
Kiaušinius išplakite, į juos sudėkite tarkuotus obuolius ir išmaišykite.
Į didžiąją dalį trupinių suberkite kepimo miltelius, sukrėskite obuolių ir kiaušinių masę, viską gerai išmaišykite.
Tris ketvirtadalius uogų sudėkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite, kad nesusimaigytų.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kekso formą, paviršių išlyginkite. Suberkite likusias uogas ir apiberkite cinamoniniais trupiniais.
Kepkite 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie valandą ar kiek daugiau. Jei viršus imtų labai skrusti, pridenkite kepimo popieriumi ar folijos lakštu. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas