Obuolių ir šilauogių trupininis pyragas
Sakyčiau vienos paskutinės šio sezono šilauogės buvo panaudotos labai skaniam pyragui, kaip ir ilgai sekcijoje užsigulėjęs tamsusis muscovado cukrus.
250 g miltų
200 g šilauogių
170 g šalto sviesto
170 g "Muscovado" cukraus
2 kiaušiniai
2 obuoliai
1 a.š. cinamono
1,5 a.š. kepimo miltelių
Miltus išsijokite į dubenį. Įtarkuokite šaltą
sviestą, suberkite cukrų ir pirštais suformuokite trupinius. Maždaug penkis
šaukštus trupinių atidėkite į kitą dubenį ir subėrę cinamoną dar pamaišykite.Obuolius
nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
Kiaušinius išplakite, į juos sudėkite tarkuotus
obuolius ir išmaišykite.
Į didžiąją dalį trupinių suberkite kepimo
miltelius, sukrėskite obuolių ir kiaušinių masę, viską gerai išmaišykite.
Tris ketvirtadalius uogų sudėkite į tešlą ir
atsargiai išmaišykite, kad nesusimaigytų.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą
stačiakampę kekso formą, paviršių išlyginkite. Suberkite likusias uogas ir
apiberkite cinamoniniais trupiniais.
Kepkite 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie valandą ar
kiek daugiau. Jei viršus imtų labai skrusti, pridenkite kepimo popieriumi ar
folijos lakštu. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Komentarai
Rašyti komentarą