Obuolių pyragas

Šis pyragas yra vienas iš tų, kai norisi panaudoti kaip galima daugiau obuolių. Obuoliai dedami ant tešlos paviršiaus, svarbiausia nebijoti jų padauginti, nes pirmą kartą kepant „paaiškėjo klaidelė“, reikėjo dar daugiau obuolių pridėti, nebijoti spausti juos labiau į tešlą.

200 g miltų
125 g sviesto
3 kiaušiniai
120 g cukraus
0,5 a.š. vanilinio cukraus
3 v.š. grietinėlės (tinka ir 10 proc.)
2 a. š. kepimo miltelių
500 g obuolių
žiupsnelis druskos

Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir druską išsukame. Po vieną dedame kiaušinį ir plakame mišinį. Į miltus suberiame kepimo miltelius, sumaišome. Miltus pilame į kiaušinių ir sviesto masę. Pabaigoje supilame grietinėlę. Viską išmaišome. 
Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Sukrečiame tešlą ir sudėliojame skiltelėmis supjaustytus obuolius. 
Kepame 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-45 min.



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas