Keksiukai su obuoliais ir cinamonu




Nusipirkau į kavą ryžių ir sojų pieno gėrimo. Late nelabai gavosi, todėl pradėjau sukti galvą, kur dėti nusipirktą produktą. Kadangi jis tinka kepiniams, nuspredžiau panaudoti jį keksiukų gamybai. O kadangi už lango ruduo, tai todėl ir išsirinkau tuos, kur reikia obuoliukų, geriausiai rūgščių. Tokie pas mane kaip tik namie ir buvo, o kremas, tai jau visai kitoks išėjo, negu recepto originale – mano fantazija :)
 
1–2 obuoliai
Pusė citrinos (sultys)
2 a.š. cinamono
3 kiaušiniai
150 g sviesto
200 g cukraus
150 ml pieno
250 g miltų
2 a.š. kepino miltelių

Kremas
50 g sviesto
apie 100 g karamelinio kremo
1 a.š. cinamoninio cukraus
1 a.š. cukraus pudros

 Obuolius nulupame, supjaustome smulkiais gabaliukais, užpilame citrinų sultimis ir cinamonu. Viską išmaišome. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, sudedame išsuktą sviestą. Maišome, kol susidaro puri masė. Supilame pieną ir pamažu beriame miltus, kuriuose išmaišyti kepimo milteliai. Tešla turi būti grietinės tirštumo, todėl, jei ji kiek skystoka – drąsiai galima dar šiek tiek įberti miltų. Galiausiai sudedame obuolių masę ir viską permaišome.
Keksiukų skardą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Į vieną formelę telpa maždaug apie 2 valgomuosius šaukštus tešlos. Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai pakils ir paruduos. 
Kremui sumaišome minkštą sviestą su karameliniu kremu. Tokį kremą perku kibirėliais MAXIMA parduotuvėje, bet jei tokio neturite, tiks ir Rududu ar kta karamelė geležiniame indelyje. Jos yra kiek aštresnio, specifiškesnio skonio negu karamelinis kremas, todėl mieliau renkuosi jį. Sviesto ir karamelės proporcijas galite keisti pagal savo skonį. Ant atšalusių keksiukų konditeriniu švirkštu piešiame norimą ornamentą ir papuošiame cinamoniniu cukrumi ir cukraus pudra.



Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas