Keksiukai su obuoliais ir cinamonu
Nusipirkau į kavą ryžių ir sojų pieno gėrimo. Late
nelabai gavosi, todėl pradėjau sukti galvą, kur dėti nusipirktą produktą.
Kadangi jis tinka kepiniams, nuspredžiau panaudoti jį keksiukų gamybai. O
kadangi už lango ruduo, tai todėl ir išsirinkau tuos, kur reikia obuoliukų,
geriausiai rūgščių. Tokie pas mane kaip tik namie ir buvo, o kremas, tai jau
visai kitoks išėjo, negu recepto originale – mano fantazija :)
1–2 obuoliai
Pusė citrinos
(sultys)
2 a.š. cinamono
3 kiaušiniai
150 g sviesto
200 g cukraus
150 ml pieno
250 g miltų
2 a.š. kepino
miltelių
Kremas
50 g sviesto
apie 100 g
karamelinio kremo
1 a.š. cinamoninio
cukraus
1 a.š. cukraus
pudros
Obuolius nulupame,
supjaustome smulkiais gabaliukais, užpilame citrinų sultimis ir cinamonu. Viską
išmaišome. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, sudedame išsuktą
sviestą. Maišome, kol susidaro puri masė. Supilame pieną ir pamažu beriame miltus,
kuriuose išmaišyti kepimo milteliai. Tešla turi būti grietinės tirštumo, todėl,
jei ji kiek skystoka – drąsiai galima dar šiek tiek įberti miltų. Galiausiai
sudedame obuolių masę ir viską permaišome.
Keksiukų skardą
ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Į vieną formelę telpa maždaug apie 2
valgomuosius šaukštus tešlos. Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
apie 20 minučių, kol keksiukai pakils ir paruduos.
Kremui sumaišome minkštą
sviestą su karameliniu kremu. Tokį kremą perku kibirėliais MAXIMA parduotuvėje, bet jei tokio neturite, tiks ir Rududu ar kta karamelė geležiniame
indelyje. Jos yra kiek aštresnio, specifiškesnio skonio negu karamelinis
kremas, todėl mieliau renkuosi jį. Sviesto ir karamelės proporcijas galite
keisti pagal savo skonį. Ant atšalusių keksiukų konditeriniu švirkštu piešiame
norimą ornamentą ir papuošiame cinamoniniu cukrumi ir cukraus pudra.
Kaip gražiai atrodo ir turėtų būti skanu
AtsakytiPanaikinti