Šokoladinis burokėlių pyragas



Paprastai burokėlių nemėgstu jokiu pavidalu: nei mišrainės, nei sriubos. Niekada nepagalvojau, kad iš jų galima pagaminti kokį nors desertą. Bet štai vieną kartą į rankas pateko žurnalas kuriame buvo burokėlių pyrago receptas. Labai graži pyrago nuotrauka suintrigavo pabandyti išsikepti pyragą. Tiesa, kitą kartą burokėlius ne pakepčiau orkaitėje prieš smulkinant (nebent turint blenderį), o tiesiog šviežius sutarkuočiau bulvine tarka. Tada neliktų burokėlių gabaliukų, nors jie buvo tokie smulkūs, kad pyrago skonis nenukentėjo. Sakyčiau atviškščiai – buvo labai įdomus ir skanus. Pats pyragas ilgai išlieka minkštas, purus, drėgnas.
 
200 g sviesto
250 g nuluptų burokėlių
200 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos)
4 šaukštai karštos espresso kavos
150 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. kakavos
5 kiaušiniai
200 g cukraus pudros (miltelinio cukraus)

 Susmulkinkite nuluptus burokėlius: sutarkuokite ar susmulkinkinkite blenderiu. Puode užvirkite vandenį, ant jo uždėkite dubenį su šokoladu ir pakaitinkite, kol šokoladas ištirps, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Jis taip pat turi ištirpti, tada supilkite kavą. Po kelių sekundžių nukelkite dubenį ir palikite pravėsti.
Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius išplakite ir įmaišykite į pravėsusią šokolado ir sviesto mišinį. Į ją vėliau sudėkite burokėlius. Išplakite baltymus su milteliniu cukrumi ir sukrėskite į šokolado masę. Galiausiai berkite miltus su kepimo milteliais.
Supilkite tešlą į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas