Šokoladinis burokėlių pyragas
Paprastai burokėlių nemėgstu jokiu pavidalu: nei
mišrainės, nei sriubos. Niekada nepagalvojau, kad iš jų galima pagaminti kokį
nors desertą. Bet štai vieną kartą į rankas pateko žurnalas kuriame buvo
burokėlių pyrago receptas. Labai graži pyrago nuotrauka suintrigavo pabandyti
išsikepti pyragą. Tiesa, kitą kartą burokėlius ne pakepčiau orkaitėje prieš
smulkinant (nebent turint blenderį), o tiesiog šviežius sutarkuočiau bulvine
tarka. Tada neliktų burokėlių gabaliukų, nors jie buvo tokie smulkūs, kad
pyrago skonis nenukentėjo. Sakyčiau atviškščiai – buvo labai įdomus ir skanus.
Pats pyragas ilgai išlieka minkštas, purus, drėgnas.
200 g sviesto
250 g nuluptų
burokėlių
200 g juodojo
šokolado (70 proc. kakavos)
4 šaukštai karštos espresso kavos
150 g miltų
2 a.š. kepimo
miltelių
3 v.š. kakavos
5 kiaušiniai
200 g cukraus
pudros (miltelinio cukraus)
Susmulkinkite
nuluptus burokėlius: sutarkuokite ar susmulkinkinkite blenderiu. Puode
užvirkite vandenį, ant jo uždėkite dubenį su šokoladu ir pakaitinkite, kol
šokoladas ištirps, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Jis taip pat turi
ištirpti, tada supilkite kavą. Po kelių sekundžių nukelkite dubenį ir palikite
pravėsti.
Atskirkite trynius
nuo baltymų. Trynius išplakite ir įmaišykite į pravėsusią šokolado ir sviesto
mišinį. Į ją vėliau sudėkite burokėlius. Išplakite baltymus su milteliniu
cukrumi ir sukrėskite į šokolado masę. Galiausiai berkite miltus su kepimo
milteliais.
Supilkite tešlą į sviestu išteptą ir miltais
pabarstytą formą. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
apie 40 min.
Komentarai
Rašyti komentarą