Vaniliniai keksiukai su Philadelphia sūrio kremu
Vaniliniai keksiukai yra patys paprasču ir nesudėtingiausi, bet jie man be galo skanūs, o savitą, vis kitokį skonį suteikia kremas.

3 kiaušiniai
200 g sviesto
200 g cukraus
150 ml pieno
250 g miltų
2 a.š. kepino
miltelių
1 a.š. vanilės
ekstrakto
Kremas
125 g Philadelphia sūrio
50 g sviesto 2 v.š.
cukraus pudros
Dubenyje išplakame
kiaušinius su cukrumi, sudedame išsuktą sviestą. Maišome, kol susidaro puri
masė. Supilame pieną ir pamažu beriame miltus, kuriuose išmaišyti kepimo
milteliai. Tešla turi būti grietinės tirštumo, todėl, jei ji kiek skystoka –
drąsiai galima dar šiek tiek įberti miltų.
Keksiukų skardą
ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Į vieną formelę telpa maždaug apie 2
valgomuosius šaukštus tešlos. Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje
apie 20 minučių, kol keksiukai pakils ir paruduos.
Atskirame dubenyje sumaišome kremui skirtus
produktus. Jeigu norite ne tokio saldaus kremo, užtenka tik vieno kupino
šaukšto miltelinio cukraus. Atšalusius keksiukus puošiame kremu išspaustu
konditeriniu šviršktu su žvaigždės formos antgaliu.
Komentarai
Rašyti komentarą