Vaniliniai keksiukai su Philadelphia sūrio kremu


Vaniliniai keksiukai yra patys paprasču ir nesudėtingiausi, bet jie man be galo skanūs, o savitą, vis kitokį skonį suteikia kremas.


3 kiaušiniai
200 g sviesto
200 g cukraus
150 ml pieno
250 g miltų
2 a.š. kepino miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto

Kremas
125 g Philadelphia sūrio
50 g sviesto 2 v.š. cukraus pudros


Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, sudedame išsuktą sviestą. Maišome, kol susidaro puri masė. Supilame pieną ir pamažu beriame miltus, kuriuose išmaišyti kepimo milteliai. Tešla turi būti grietinės tirštumo, todėl, jei ji kiek skystoka – drąsiai galima dar šiek tiek įberti miltų.
Keksiukų skardą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Į vieną formelę telpa maždaug apie 2 valgomuosius šaukštus tešlos. Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai pakils ir paruduos.
Atskirame dubenyje sumaišome kremui skirtus produktus. Jeigu norite ne tokio saldaus kremo, užtenka tik vieno kupino šaukšto miltelinio cukraus. Atšalusius keksiukus puošiame kremu išspaustu konditeriniu šviršktu su žvaigždės formos antgaliu.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas