Šokoladiniai keksiukai


Pagal šį receptą biskvitiniai keksiukai iškepa labai purūs, o šokoladinis kremas tiesiog tirpsta burnoje.

150 g sviesto
150 g miltinio cukraus
3 kiaušiniai
100–150 g miltų
 2 a.š. kepimo miltelių
25 g kakavos

Kremui
85 g pieniško šokolado
85 g kambario temperatūros sviesto
120 g miltinio cukraus

Kiaušinius išplakite su miltiniu cukrumi, įmaišykite kambario temperatūros išsuktą sviestą, galiausiai suberkite kakavą, miltus su kepimo milteliais. Gautą tešlą (grietinės tirštumo) sukrėskite į sviestu išteptas ir pabarstytas miltais keksiukų formeles ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20–30 minučių.
Kremui skirtą šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Sviestą išsukite su miltiniu cukrumi ir sumaišykite su pravėsusiu šokoladu. Kremą sukrėskite į konditerinį švirkštą ir papuoškite keksiukų viršūnėles.

 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas