Mieliniai blynai
Gruodžio 24 d.
tradiciškai kepame mielinius blynus. Be jų man neįsivaizduojama ši žiemos šventė.
Ypač skanu iškeptus blynelius pagardinti cukrumi. Taip pat labai skanu juos
valgyti su vištienos sriuba.
50 g mielių
2 kiaušiniai
apie 150 ml pieno
apie 200 g miltų
žiupsnelis druskos
Saulėgražų aliejus
Cukrus
Mieles sutrupiname
į puodelį, įberiame šaukštelį cukraus ir užpilame trupučiu karšto vandens.
Laukiame kol mielės pakils. Į dubenį suberiame miltus, supilame išplaktą
kiaušinį ir pakilusias mieles. Viską išmaišome. Pamažu pilame pieną. Pieno
reikia tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Jei tešla per skysta, beriame
dar miltų, o jei per tiršta – pieno. Tešlą paliekame kildinti. Į keptuvę pilame saulėgražų aliejaus ir kepame
blynelius, kol jie gražiai pageltonuos. Išėmę į lėkštę apibarstome cukrumi.
Komentarai
Rašyti komentarą