Mieliniai blynai



Gruodžio 24 d. tradiciškai kepame mielinius blynus. Be jų man neįsivaizduojama ši žiemos šventė. Ypač skanu iškeptus blynelius pagardinti cukrumi. Taip pat labai skanu juos valgyti su vištienos sriuba.




50 g mielių
2 kiaušiniai
apie 150 ml pieno
apie 200 g miltų
žiupsnelis druskos
Saulėgražų aliejus
Cukrus

Mieles sutrupiname į puodelį, įberiame šaukštelį cukraus ir užpilame trupučiu karšto vandens. Laukiame kol mielės pakils. Į dubenį suberiame miltus, supilame išplaktą kiaušinį ir pakilusias mieles. Viską išmaišome. Pamažu pilame pieną. Pieno reikia tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Jei tešla per skysta, beriame dar miltų, o jei per tiršta – pieno. Tešlą paliekame kildinti. Į keptuvę pilame saulėgražų aliejaus ir kepame blynelius, kol jie gražiai pageltonuos. Išėmę į lėkštę apibarstome cukrumi.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas