Raudonojo vyno blyneliai



Paprastai vyną vartoju gamindama tiramisu, tačiau vieną dieną pagalvojau, o kodėl nepabandžius kaip nors jo įkomponuoti ir į blynelių tešlą. Nors vynas ir desertinis, nesiryžau jo pilti į tešlą tiesiog panaudojau dalį tiramisu recepto – vandens vonelėje kaitindama plakiau kiaušinius su vynu, o vėliau gautą masę pyliau į blynelių masę. Blyneliai išėjo labai skanūs, raudonas vynas jiems suteikė rusvą atspalvį ir gerą skonį. Jei į blynelius dėsime ne vieną, o du kiaušinius, galima pilti ir keliais šaukštais vyno daugiau, nes skirtingai nei gaminant tiramisu, nebūtinai kaitinama masė turi padidėti ar tapti tirštesne. Šiaip visada svarbiausia pasikliauti savo skoniu ir nebijoti paimprovizuoti.



1 kiaušinis
1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
3 v. š. raudono desertinio vyno
7 v. š. cukraus
8 v. š. pieno
10 v.š miltų
griežinėlis sviesto (apie 10 g)
2 a.š. kepimo miltelių

 
Dubenį su vandeniu pastatome ant ugnies. Į mažesnį dubenį sudedame kiaušinį, supilame vanilę ir saldų vyną. Plakame produktus laikydami dubenėlį virš dubens su vandeniu. Masė turėtų padidėti ir šiek tiek sutirštėti, o nuo garų įgauti tamsesnį atspalvį. Svarbiausia neperkaitinti. Gautą masę perpilti į kitą dubenį ir suberti cukrų, sudėti sussmulkintą sviestą, viską išmaišyti. Palaipsniui supilti pieną ir suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Į keptuvę pilame kelis lašelius alyvuogių arba rapsų aliejaus ir kepame blynelius.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas