Raudonojo vyno blyneliai
Paprastai vyną
vartoju gamindama tiramisu, tačiau vieną dieną pagalvojau, o kodėl nepabandžius
kaip nors jo įkomponuoti ir į blynelių tešlą. Nors vynas ir desertinis,
nesiryžau jo pilti į tešlą tiesiog panaudojau dalį tiramisu recepto – vandens
vonelėje kaitindama plakiau kiaušinius su vynu, o vėliau gautą masę pyliau į
blynelių masę. Blyneliai išėjo labai skanūs, raudonas vynas jiems suteikė rusvą
atspalvį ir gerą skonį. Jei į blynelius dėsime ne vieną, o du kiaušinius,
galima pilti ir keliais šaukštais vyno daugiau, nes skirtingai nei gaminant
tiramisu, nebūtinai kaitinama masė turi padidėti ar tapti tirštesne. Šiaip
visada svarbiausia pasikliauti savo skoniu ir nebijoti paimprovizuoti.
1 kiaušinis
1 arbatinis
šaukštelis vanilės esencijos
3 v. š. raudono
desertinio vyno
7 v. š. cukraus
8 v. š. pieno
10 v.š miltų
griežinėlis sviesto
(apie 10 g)
2 a.š. kepimo
miltelių
Dubenį su vandeniu
pastatome ant ugnies. Į mažesnį dubenį sudedame kiaušinį, supilame vanilę ir
saldų vyną. Plakame produktus laikydami dubenėlį virš dubens su vandeniu. Masė
turėtų padidėti ir šiek tiek sutirštėti, o nuo garų įgauti tamsesnį atspalvį.
Svarbiausia neperkaitinti. Gautą masę perpilti į kitą dubenį ir suberti cukrų,
sudėti sussmulkintą sviestą, viską išmaišyti. Palaipsniui supilti pieną ir
suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Į keptuvę pilame kelis lašelius alyvuogių arba
rapsų aliejaus ir kepame blynelius.
Komentarai
Rašyti komentarą