Šokoladinio lydyto sūrelio blynelai



Ne per seniausiai atsirado „Vilkyškių pieninės“ lydytas šokoladinis tepamas sūrelis kaip alternatyva šokoladiniam „Philadelphia Milka“ sūreliui. Nusprendžiau paragauti. Jie yra savotiško skonio ir nors yra šokoladiniai, tačiau nėra labai saldūs. Kaip tik lietuviško sūrelio ir liko nesuvartoto pusė induko. Vakare sugalvojau kepti blynelius su taip ir nesuvalgytu sūreliu. Ir ką gi, ogi blyneliai pavyko.


1 kiaušinis
3 šaukštai grietinės
5 v.š. cukraus (pagal saldumą)
50 g šokoladinio lydyto sūrelio
5 v.š. pieno
apie 9–10 v.š. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių

Kiaušinį išplakame su cukrumi, sukrečiame grietinę. Į masę sukrečiame sūrelį. Aš dėjau tiek, kiek buvo likę, tačiau galima sudėti, kad ir visą 125g Philadelphia Milka indelį, tik daugiau tada reikės cukraus, jei mėgstate saldumą. Į masę beriame miltus su kepimo milteliais ir pramaišiui pilame pieną taip reguliuodami tešlos tirštumą. Grietinės tirštumo tešlą šaukštu krečiame į keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepame, kol blyneliai paruduos.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas