Far breton pyragas

Tai Bretanės desertas, kuris kepamas ir su alkoholyje išmirkytomis džiovintomis slyvomis, ir su  razinomis. Pas mus jis nėra labai dažnas, todėl pirmiausia nusprendžiau pabandyti klasikinį variantą – be slyvų. Pyragas galbūt neįprastas lietuviškam gomuriui, bet skanus. Galima kuo puikiausiai valgyti su kokia nors uogiene, galima ir vieną skanauti. Vėl pabijojau pilti daug pieno, nes recepte parašyta – 750 ml, todėl dar laukia bandymas su šiuo kiekiu ir galbūt trumpesne kepimo trukme. Šiaip pyragas labai greit paruošiamas turint po ranka mikserį, puiku gabaliukais susipjausčius ir į kokią autobusinę kelionę įsidėt kaip užkandį po sumuštinių.


500 ml pieno (originaliame recepte 750 ml)
240g miltų
4 kiaušiniai
200 g cukraus
25 g lydyto svieto (galima ir sūdyto)

Kiaušinius išplakame su cukrumi ir palaipsniui pilame pieną bei miltus. Tešla tikrai yra skysta. Ištepame skardą sviestu, supilame tešlą, o lydytą sviestą ant viršaus – galima paskirstyti pilant zigzagais. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 50 min. – 1 val. Pyragas kepant išsipučia, o vėstant susmenga. Geriausia valgyti pravėsusį.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas