Far breton pyragas
Tai Bretanės desertas,
kuris kepamas ir su alkoholyje išmirkytomis džiovintomis slyvomis, ir su razinomis. Pas mus jis nėra labai dažnas,
todėl pirmiausia nusprendžiau pabandyti klasikinį variantą – be slyvų. Pyragas
galbūt neįprastas lietuviškam gomuriui, bet skanus. Galima kuo puikiausiai
valgyti su kokia nors uogiene, galima ir vieną skanauti. Vėl pabijojau pilti
daug pieno, nes recepte parašyta – 750 ml, todėl dar laukia bandymas su šiuo
kiekiu ir galbūt trumpesne kepimo trukme. Šiaip pyragas labai greit paruošiamas
turint po ranka mikserį, puiku gabaliukais susipjausčius ir į kokią autobusinę
kelionę įsidėt kaip užkandį po sumuštinių.
500 ml pieno (originaliame recepte
750 ml)
240g miltų
4 kiaušiniai
200 g cukraus
25 g lydyto svieto (galima ir sūdyto)
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir palaipsniui
pilame pieną bei miltus. Tešla tikrai yra skysta. Ištepame skardą sviestu,
supilame tešlą, o lydytą sviestą ant viršaus – galima paskirstyti pilant
zigzagais. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių apie 50 min. – 1 val. Pyragas
kepant išsipučia, o vėstant susmenga. Geriausia valgyti pravėsusį.
Komentarai
Rašyti komentarą