Manų kruopų pyragas, sulaistytas sirupu

Manų pyragas permerktas sirupu primena keliones po Graikiją, Turkiją, kur panašių saldėsių galima paskanauti per vakarienes viešbučiuose. Pyragą nesunku paruošti, produktų irgi nereikia ieškoti toli.

250 ml natūralaus jogurto
3 kiaušiniai
1 citrinos žievelė
120 g miltų
125 g manų kruopų
2 a.š. kepimo miltelių
50 g maltų migdolų
 Sirupui: 250 g cukraus, 170 ml vandens
  
Dubenyje iki purumo išsukite sviestą su cukrumi, sudėkite jogurtą, kiaušinių trynius ir patarkuotą citrinos žievelę. Į dubenį persijokite miltus, manų kruopas ir kepimo miltelius, gerai sumaišykite su sviesto kremu. Įmaišykite maltus migdolus. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Paruoštą tešlą supilkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C temperatūros orkaitėje apie 45 min. arba kol pyragas bus švelnios aukso spalvos. Iškepusį palikite ataušti iki kambario temperatūros.
Paruoškite sirupą. Į puodelį suberkite cukrų, užpilkite vandeniu. Kaitinkite ant nedidelės ugnies nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Tada užvirkite ir virkite 5 min. Šiltu sirupu apliekite pyragą ir palikite pastovėti, kol susigers.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas