Manų kruopų pyragas, sulaistytas sirupu
Manų pyragas permerktas sirupu primena keliones po Graikiją, Turkiją,
kur panašių saldėsių galima paskanauti per vakarienes viešbučiuose. Pyragą
nesunku paruošti, produktų irgi nereikia ieškoti toli.
250 ml natūralaus jogurto
3 kiaušiniai
1 citrinos žievelė
120 g miltų
125 g manų kruopų
2 a.š. kepimo miltelių
50 g maltų migdolų
Dubenyje iki purumo išsukite
sviestą su cukrumi, sudėkite jogurtą, kiaušinių trynius ir patarkuotą citrinos
žievelę. Į dubenį persijokite miltus, manų kruopas ir kepimo miltelius, gerai
sumaišykite su sviesto kremu. Įmaišykite maltus migdolus. Iki standumo
išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Paruoštą tešlą
supilkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą ir kepkite įkaitintoje
iki 180 °C temperatūros orkaitėje apie 45 min. arba kol pyragas bus švelnios
aukso spalvos. Iškepusį palikite ataušti iki kambario temperatūros.
Paruoškite sirupą. Į puodelį suberkite cukrų,
užpilkite vandeniu. Kaitinkite ant nedidelės ugnies nuolat maišydami, kol
cukrus ištirps. Tada užvirkite ir virkite 5 min. Šiltu sirupu apliekite pyragą
ir palikite pastovėti, kol susigers.
Komentarai
Rašyti komentarą