Trupininis šilauogių pyragas (blueberry buckle)


Šį receptą radau viename amerikiečių tinklapyje https://www.afamilyfeast.com/blueberry-buckle/. Kadangi jis pasirodė įdomus ir kaip tik turėjau šilauogių, nusprendžiau išbandyti. Amerikiečiai mėgsta matus nurodyti puodeliais, todėl teko truputuką paimprovizuoti, uogų įdėjau nemažai, todėl pyragas iš viršaus buvo saldokas, o pačioje – gaivus. Vietij šilauogių galima dėti ir kitokių, rūgštesnių uogų, pyragas taip pat gautųsi labai skanus.


Tešlai
120 g cukraus
2 kiaušiniai
100 g sviesto
100 ml pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
2 a.š. kepimo miltelių
Apie 200 g miltų
200 g šilauogių


Trupiniams
100 g cukraus
70 g miltų
70 g sviesto
1 a.š. cinamono

Kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius. į išmaišytą masę įberti žiupsnelį druskos ir pramaišiui berti miltus su kepimo milteliais ir pilti pieną. Tešla turi gautis grietinės tirštumo, tad jeigu reikia, galima pakoreguoti pieno-miltų santykį. Į tešlą atsargiai įmaišyti uogas.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, cinamoną, įtarkuoti sviestą ir pirštais suformuoti trupinius.
Į išteptą formą sukrėsti tešlą, o ant viršaus užbarstyti trupinius. Kepti pyragą įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas