Sūrio pyragas

Po ilgų bandymų pagaliau rastas pyragas, kuris atitinka visų sūrpyragių pryragą iš Coffe Inn.



Pagrindui
2 pakeliai sausainių Gaidelis
100 g sviesto
20 g cukraus

Kremui
800 g Philadelphia sūrio
šlakelis skystos vanilės
2-3 a. š. citrinos sulčių
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1 kiaušinio trynys
240 g tirštos riebios grietinės


Virtuviniu kombainu sutriname sausainius. Išlydome sviestą. Į sausainių masę suberiame cukrų ir supilame sviestą. Viską išmaišome. Drėgną masę suberiame į sviestu išteptą formą ir suformuojame šaukštu torto pagrindą.
Kremui reikalingą Philadelphia sūrį reikia išimti šiek tiek anksčiau, kad lengviau būtų jį išmaišyti. Į masę suberiame cukrų, įpilame vanilės, citrinos sultis. Viską išmaišome iki vientisos konsistencijos. Tada įmušame kiaušinius (2 pilnus ir vieną trynį). Vėl išmaišome. Galiausiai sukrečiame grietinę. Vėl viską išmaišome ir supilame ant sausainių masės.
Formą dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 90 laipsnių ir kepame apie 30 min.
Pyragas sutvirtėja iš kraštų, o viduryje truputį liula. Taip ir turi būti, nes kitaip – jis būna perkepęs ir ne toks skanus. Pyragas atvėsinamas ir dedamas į šaldytuvą. Idealu, jei parą pastovėtų šaldytuve.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas