Biskvitiniai medaus pyragėliai
Šie pyragėliai yra puikus kartais paboduusio torto pakaitalas.
Tešla
200 g cukraus
200–250 g medaus
200 g kepinių margarino
3 kiaušiniai
2 a. š. kepimo miltelių
300–350 g miltų
Pagal skonį: cinamonas, gvazdikėliai,
muskatas, kardamonas
Kremas
500 g grietinėlės (35 proc.)
300 g grietinės (30 proc.)
100 g cukraus
1 citrinos sultys
vanilinio cukraus
Glajui
Apie 150 g juodojo šokolado
Maždaug 3–5 šaukštai pieno
Medų,
cukrų, sviestą ir prieskonius dedame į puodą ir kaitiname vandens vonelėje, kol
viskas pavirs į vientisą masę. Į pravėsusią masę dedame kiaušinių trynius ir
viską gerai išmaišome. Suberiame dalį miltų, išmaišytų su kepimo milteliais. Sudedame
išplaktus baltymus. Viską išmaišome. Galiausiai sudedame likusius miltus.
Ištepame
sviestu formeles ir sudedame maždaug po 2–2,5 didelius šaukštus tešlos. Kepame
įkaitintoje iki 180 lapsnių orkaitėje apie 30–40 min., kol gražiai paruduos.
Pravėsusius
biskvitukus perpjaukite per pusę, sudrėkinkite juos kava ar arbata su brendžiu.
Abi puses sutepkite kremu, kuris pagaminamas labai paprastai – tiesiog
išplakite visus produktus kartu. Biskvitinio pyragėlio viršų apliejame šokolado
galjumi: juodajį šokoladą ištirpinę su pienu.
Komentarai
Rašyti komentarą