Biskvitiniai medaus pyragėliai



Šie pyragėliai yra puikus kartais paboduusio torto pakaitalas. 


Tešla
200 g cukraus
200–250 g medaus
200 g kepinių margarino
3 kiaušiniai
2 a. š. kepimo miltelių
300–350 g miltų
Pagal skonį: cinamonas, gvazdikėliai, muskatas, kardamonas

Kremas
500 g grietinėlės (35 proc.)
300 g grietinės (30 proc.)
100 g cukraus
1 citrinos sultys
vanilinio cukraus

Glajui
Apie 150 g juodojo šokolado
Maždaug 3–5 šaukštai pieno



Medų, cukrų, sviestą ir prieskonius dedame į puodą ir kaitiname vandens vonelėje, kol viskas pavirs į vientisą masę. Į pravėsusią masę dedame kiaušinių trynius ir viską gerai išmaišome. Suberiame dalį miltų, išmaišytų su kepimo milteliais. Sudedame išplaktus baltymus. Viską išmaišome. Galiausiai sudedame likusius miltus.
Ištepame sviestu formeles ir sudedame maždaug po 2–2,5 didelius šaukštus tešlos. Kepame įkaitintoje iki 180 lapsnių orkaitėje apie 30–40 min., kol gražiai paruduos.
Pravėsusius biskvitukus perpjaukite per pusę, sudrėkinkite juos kava ar arbata su brendžiu. Abi puses sutepkite kremu, kuris pagaminamas labai paprastai – tiesiog išplakite visus produktus kartu. Biskvitinio pyragėlio viršų apliejame šokolado galjumi: juodajį šokoladą ištirpinę su pienu.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas