Tortas „Braškė“ su grietinės ir Philadelphia sūrio kremu
Tortas gana greitai
paruošiamas – darbas užtruko apie valandą. Šį kartą nusprendžiau naudoti ne
pirktinius, o naminius biskvitus. Torto skonis buvo tikrai kitoks, nors su
pirktiniais nėra blogai, tiesiog jis yra sotesnis, naminis. Vietoj braškių,
aišku, galima dėti kitas uogas ir želė, tiesiog tuo tarpu po ranka pasitaikė
šios uogos.
Tešlai
5 kiaušiniai
5-6 v.š. cukraus
6-7 v.š. miltų
3 v.š. kakavos
Kremui
300 g Philadelphia sūrio
300 g grietinės
Viršui
10 braškių
Braškių želė
Baltymus atskiriame
nuo trynių ir išplakame mikseriu. Supilame cukrų ir plakame, kol nelieka
cukraus gabaliukų – iki standžių putų. Tada supilame kiaušinių trynius ir vėl
plakame. Palaipsniui pilame miltus ir kakavos miltelius. Grietinės tirštumo
masę supilame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą torto formą ir kepame
ikaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Kepimo laikas priklauso nuo
orkaitės, formos dydžio. Svarbiausia, kad biskvitas gražiai paruduotų ir
pabadžius jį mediniu pagaliukų, tešla prie jo neliptų. Paliekame biskvitą
atvėsti.
Kremui skirtus
produktus išmaišome dubenyje. Kremo skonį, tirštumą pakoreguosime daugiau ar
mažiau pridėję grietinės ar Philadelphia.
Jei kremas atrodo per skystas, ne bėda, nes galima supilti 1 pakiuką grietinėlės
standiklio. Bet man to nereikėjo.
Atvėsusį biskvitą perpjauname per pusę. Daugiau nei
pusę kremo sukrečiame ant lakšto ir išlyginame viską peiliu. Uždedame antrąją
pusę. Ant jos sukrečiame likusį kremą, sudedame per pusę ar į daugiau dalių
supjaustytas braškes. Pagal ant pakelio nurodytą instrukciją paruošiame braškių
želė ir kai ji šiek tiek pastingusi: ne visai skystis, bet dar ir nesustinkusi,
supilame ją ant torto viršaus. Dedame tortą į šaldytuvą ir palaikime per naktį.
Komentarai
Rašyti komentarą