Tortas „Braškė“ su grietinės ir Philadelphia sūrio kremu



Tortas gana greitai paruošiamas – darbas užtruko apie valandą. Šį kartą nusprendžiau naudoti ne pirktinius, o naminius biskvitus. Torto skonis buvo tikrai kitoks, nors su pirktiniais nėra blogai, tiesiog jis yra sotesnis, naminis. Vietoj braškių, aišku, galima dėti kitas uogas ir želė, tiesiog tuo tarpu po ranka pasitaikė šios uogos.


Tešlai
5 kiaušiniai
5-6 v.š. cukraus
6-7 v.š. miltų
3 v.š. kakavos

Kremui
300 g Philadelphia sūrio
300 g grietinės

 Viršui
10 braškių
Braškių želė

Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame mikseriu. Supilame cukrų ir plakame, kol nelieka cukraus gabaliukų – iki standžių putų. Tada supilame kiaušinių trynius ir vėl plakame. Palaipsniui pilame miltus ir kakavos miltelius. Grietinės tirštumo masę supilame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą torto formą ir kepame ikaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, formos dydžio. Svarbiausia, kad biskvitas gražiai paruduotų ir pabadžius jį mediniu pagaliukų, tešla prie jo neliptų. Paliekame biskvitą atvėsti.
Kremui skirtus produktus išmaišome dubenyje. Kremo skonį, tirštumą pakoreguosime daugiau ar mažiau pridėję grietinės ar Philadelphia. Jei kremas atrodo per skystas, ne bėda, nes galima supilti 1 pakiuką grietinėlės standiklio. Bet man to nereikėjo.
Atvėsusį biskvitą perpjauname per pusę. Daugiau nei pusę kremo sukrečiame ant lakšto ir išlyginame viską peiliu. Uždedame antrąją pusę. Ant jos sukrečiame likusį kremą, sudedame per pusę ar į daugiau dalių supjaustytas braškes. Pagal ant pakelio nurodytą instrukciją paruošiame braškių želė ir kai ji šiek tiek pastingusi: ne visai skystis, bet dar ir nesustinkusi, supilame ją ant torto viršaus. Dedame tortą į šaldytuvą ir palaikime per naktį.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas