Linco tortas


Šis pyragas ypatingas tuo, kad kuo ilgiau stovi, tuo jis darosi skanesnis. Tik patartina kaip uogienę imti saldžiarūgščią, nes kepdama pirmą kartą naudojau vyšnių įdarą, kuris, deja, šiam pyragui buvo per saldus. Bet vis tiek kepinys ilgai neužsigulėjo spintelėj :D 

 

Kadangi pyragas buvo kepamas pirmą kartą, tai viršaus grotelėms pasilikau per daug tešlos. Kadangi nesinorėjo išmesti, tai likusią masę sukrečiau į dubenį, pripyliau miltų ir  taip pasigaminau sausiainių tešlą. Sausainiai išėjo tikrai nerealaus skanumo ir trapumo.

 

280 g sviesto
2 kiaušiniai
210 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
210 g migdolų
280 g miltų
1 citrinos žievelė ir sultys
1 a.š. cinamono
1 a.š. muskato
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių
200 g saldžiarūgščios uogienės



Dubeny išsukame sviestą, po vieną įmušame kiaušinius ir po truputį suberiame cukrų. Po vieną įleidžiame trynius, suberiame sumaltus migdolus, sijotus miltus, paskui citrinos žievelę ir citrinos sultis. Įberiame prieskonių ir viską išmaišome.
Tešlą padaliname į 2 dalis. Vieną dalį sukrečiame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Ją gausiai aptepame saldžiarūgščia uogiene (džemu ar marmeladu). Svarbu, kad uogienė padengrtų visą tešlos plotą. Iš likusios tešlos (dalindami pradžioje tešlą, viršui pasilikite nedaug) padarykite nestoras gyvatėles ir sudėliokite groteles. Tešla labai minkšta, todėl pabarstykite stalo paviršių miltais, rankas irgi pamiltuokite – tešla ne taip lips. Kadangi man šiek tiek trūko kantrybės, tai įpyliau šiek tiek miltų, nors recepte buvo rekomenduojama to nedaryt, bet grotelių skonis tikrai nenukentėjo. Pyragą kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50–55 minutes.
 









Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas