Linco tortas
Šis pyragas ypatingas tuo, kad kuo ilgiau stovi, tuo jis darosi skanesnis. Tik patartina kaip uogienę imti saldžiarūgščią, nes kepdama pirmą kartą naudojau vyšnių įdarą, kuris, deja, šiam pyragui buvo per saldus. Bet vis tiek kepinys ilgai neužsigulėjo spintelėj :D
Kadangi pyragas buvo kepamas pirmą kartą, tai viršaus grotelėms pasilikau per daug tešlos. Kadangi nesinorėjo išmesti, tai likusią masę sukrečiau į dubenį, pripyliau miltų ir taip pasigaminau sausiainių tešlą. Sausainiai išėjo tikrai nerealaus skanumo ir trapumo.
280 g sviesto
2 kiaušiniai
210 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
210 g migdolų
280 g miltų
1 citrinos žievelė
ir sultys
1 a.š. cinamono
1 a.š. muskato
0,5 a.š. maltų
gvazdikėlių
200 g saldžiarūgščios uogienės
Dubeny išsukame
sviestą, po vieną įmušame kiaušinius ir po truputį suberiame cukrų. Po vieną
įleidžiame trynius, suberiame sumaltus migdolus, sijotus miltus, paskui
citrinos žievelę ir citrinos sultis. Įberiame prieskonių ir viską išmaišome.
Tešlą padaliname į
2 dalis. Vieną dalį sukrečiame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą.
Ją gausiai aptepame saldžiarūgščia uogiene (džemu ar marmeladu). Svarbu, kad
uogienė padengrtų visą tešlos plotą. Iš likusios tešlos (dalindami pradžioje
tešlą, viršui pasilikite nedaug) padarykite nestoras gyvatėles ir sudėliokite
groteles. Tešla labai minkšta, todėl pabarstykite stalo paviršių miltais,
rankas irgi pamiltuokite – tešla ne taip lips. Kadangi man šiek tiek trūko
kantrybės, tai įpyliau šiek tiek miltų, nors recepte buvo rekomenduojama to
nedaryt, bet grotelių skonis tikrai nenukentėjo. Pyragą kepkite 185 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje apie 50–55 minutes.
Komentarai
Rašyti komentarą