Juodųjų serbentų uogienės blyneliai



Blyneliai mane žavi galimybe eksperimentuoti ingredientais. Štai ir dabar pasukus galvą sumąsčiau įdėti juodųjų serbentų uogienės. Kadangi ji pas mane yra naminė, ne per daug saldi, tai blyneliai gavosi skanaus egzotiško skonio. Su kitos rūšies ar parduotuvininias džemais, vėl išeitų kitoks skonis.



5 šaukštai 40 proc. riebumo grietinė
2 kiaušiniai
5 valgomieji šaukštai cukraus pudros
1 valgomasis šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis kėlimo miltelių
20 ml 10 proc. grietinėlės
1 valgomasis šaukštas juodųjų serbentų uogienės
Miltai

Kiaušinius išplakame ir  išmaišome su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, grietine, kepimo milteliais. Įdedame šaukštą uogienės ir beriame miltus. Viską maišome, dedame išpaktą grietinėlę. Blyneliai kepami įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Varškės ir obuolių pyragas

Tortas su „Philadelphia“ sūrio kremu

Grietinės kremo tortas